Direktlänk till inlägg 29 maj 2006

Bobby Ewing

Av Jonas Colting - 29 maj 2006 17:24

Nu är hårmonstret tuktat. En befrielse. Calle frisör kände sig som "Moder Teresa" efter att ha befriat mig från detta hårmonster. Det närmaste en vit man kommer att ha en afro. Bobby Ewing meets Ulf Elving.Bilden är från mars, lägg till ytterligare två månaders ohejdat väx och ni fattar...

 
ANNONS
 
Ingen bild

Marcus

30 maj 2006 10:15

Lite tramsigt av en för övrigt sympatisk Colting att ge sig i kast med innebandyn i allmänhet och broder Jihde i synnerhet.Kanske inte kan begära att ovanstående ska ha en kropp som triathleter, men å andra sidan finns det nog inte så många triathleter med Jihdes bollsinne... avundsjuk på utrymme i media, någon ? ;)

 
Ingen bild

Colting

30 maj 2006 13:16

Innebandy som motionsidrott och hobby är suveränt! Som elitidrott är den ett skämt. Och det visar ju sig väldigt bra i den intervjun med Jihde, i vilken annan idrott kan man på elitnivå ha fysik som en lätt lönnfet motionär? Och VM? I vilken annan idrott vinner man matcher med 17-1, 15-0 osv? Sporten finns ju egentligen bara i Norden och Svhweiz o Tjeckien typ...
Att en sådan Kalle Anka-idrott hårdprofileras i SVT är helt fel tycker jag.
Mer reportage om hårdsatsande individualister i simning, löpning, cykel och annat. Och triathlon, ja!

 
Ingen bild

Gaestur

30 maj 2006 15:06

Glöm dessutom inte att på bilden är det en "trimmad" Jihde. Innan vägde han 11 pannor mer, då var han proffs!!

Nu skall vi i och för sig inte slänga skit på Jihde, som verkar vara en skön lirare och dessutom en lirare. Men mediabevakningen står verkligen inte i proportion till nivån på det fysiska utövandet och mästerskapens magnitud. Men inte heller här kan vi klandra Jihde Jr, det är klart att han "hotar" att läcka några sköna storys om SR om det inte blir prime time sändningar och minst ett sportspegelnbesök/ månad. Kontakter är ju A och O. Däremot rimmar nepotism och Public Service illa, tyvärr är nog Publice Service något som tillhör en svunnen tid, detta på både gott och ont. Men oavsett vilket måste det skäras ned på innebandybevakning för att släppa fram fler sporter. Visst är innebandy jättestort och bland ungdomar kan utövandet sägas vara på samma nivå som t ex fotboll och hockey, men då är det någonting för Lilla Sportspegeln.

Tungur Knivur, baby

/Gaestur

 
Ingen bild

Marcus

30 maj 2006 15:37

Lite överdrivet det ni skriver, tycker jag. Vet inte om jag håller med om att den massmediala bevakningen direkt ökat senaste åren ang innebandyn, och har den gjort det, tror/hoppas jag inte att det har att göra med ev nepotism, utan för att man istället vill belysa att det faktiskt är en elitidrott inom samma ramar som handboll, basket etc.
Ang resultaten i innebandy VM, någon som känner till is-bandyn och dess världsmästerskap? Där är det om möjligt än snävare topp än i innebandy VM och resultat i paritet med 15-0, 17-1 etc är inte ovanligt. I ishockeyns linda, hur slutade matcherna mellan Kanada och stolta Tre Kronor då? Ja, inte f-n var det 5-4 i alla fall. Sen är jag den förste att hålla med om att idrotter som triathlon får åt h-e för lite uppmärksamhet i media. Jag tycker vidare det är strongt att man satsar på en sport som triathlon, när man nu vet förutsättningarna (stenhård träning, så gott som noll uppmärksamhet) istället för tex längdskidåkning med allt vad det innebär i form av uppmärksamhet, mästerskap etc när man nu bevisligen har talang för uthållighetsidrott. Sen kanske förutsättningarna på snöfronten inte är de bästa i Boråstrakten...;)
Jag har i alla fall inspirerats så det står härliga till av herrar Colting, Björling mfl i mitt tränande, bara så ni vet.
Mvh,
Marcus

 
Ingen bild

Marcus

30 maj 2006 15:52

Tjena, Marcus igen.
Synd att det inte blev nån start i Stockholm Jonas, jag bor bara några sköna Jimisola Laursen steg från Fleminggatan, hade varit kul att se vad du kunnat göra.
Hs,
Marcus

 
Ingen bild

Gaestur

30 maj 2006 16:07

Marcus du är klockren vad gäller bandyn. (Hade tänkt ta upp den själv som exempel)Men där finns ju historiens makt som är svår att bryta. Förhoppningvis kommer det att ske generationsskiften inom TV-sportsredaktionerna och dess ledning som gör att täckningen av bandy kommer att minska, samtidigt som bandyn så smått håller på och självdö. (Även om det är fest i Edsbyns bandylada).

Vad gällerhockeyn är du dock ute och cyklar. Förvisso kan det ha varit ojämna matcher i begynnelsen, men skillnaden stavas Nordmamerika. Är de med, är duktiga och sporten populär, ja då blir det ju åka av (ta baseball t ex).

Vad gäller "nepotismen" så måste ju Sr i sin tur ha något att komma med för att få igenom Jr's krav. Det måste ju i så fall vara footage från en kamera som råkade vara påslagen i studion under SVT Sportens personalfest när Sportchefen körde en mer fysisk variant av "Signerat Svanberg" :-)

 
Ingen bild

Marcus

30 maj 2006 16:16

hehe "Signerat Svanberg" rules, personalfest eller ej... :-)
Det jag menade med hockeyn var just att det var ojämna matcher i begynnelsen, och där får man ju säga att innebandyn lite grann fortfarande befinner sig. Traditionens makt i bandy är stort och en SM final kittlar lite grann, men internationellt? Nej.
Hockey förresten, på tal om lönnfet etc... känns inte hockey lite, vad ska man säga, överskattat?
//Marcus

 
Ingen bild

Gaestur

30 maj 2006 16:41

Ja, det är ju tur att Coopertestet inte är 10 km.
Jag tror ju dock att man måste hålla isär begreppen "vältränade idrottsmän" och "större sport som är underhållande, fysisk och populär i större delar av västvärlden framförallt Nordamerika". Där får ju hockeyn skyhöga poäng i den andra kategorin medan innebandyn tyvärr är en "dubbel-kalkon" och inte borde få något massmedialt utrymme.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jonas Colting - 22 oktober 2010 09:53

Från och med i eftermiddag så bloggar jag på http://nyheter24.se/blogg/coltings-den-nakna-sanningen/ ...

Av Jonas Colting - 17 september 2008 15:39

Internet á la traudlaus finns absolut inte i den lilla enklaven av on som jag ar pa. Jag skriver pa en stor och konstig stationar dator som snarare ser ut som ett videospel eller sa... Darfor blir det tunt pa Coltingblogg denna veckan. Semester pa al...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 21:10

Jag har skrivit en artikel om Ö till Ö som finns att läsa på Slowtwitch; http://www.slowtwitch.com/Features/Island_To_Island_-_The_toughest_one-day-race_in_Sweden__524.html Engelsk läsövning! ...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 15:33

I fredags flög jag till New Jersey för att träffa Dr Phil och initiera ett coach/client-samarbete med honom.. Jag pratar alltså om "the other Dr Phil"; dr Phil Skiba som är en mycket välrenommerad idrottsläkare och triathloncoach. Efter 18 års egenco...

Av Jonas Colting - 11 september 2008 22:51

  Google Translator gör verkligen ett bra jobb! Vem har varit svenskspråkskonsult egentligen; Dr Alban?     Notes from the redaktionsmötet on planning for Saturday's sports broadcasts;    - Annika Sörenstam played his last Danish competition last...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se