Direktlänk till inlägg 21 oktober 2006

Food for thought

Av Jonas Colting - 21 oktober 2006 10:55

Resande ger ju alltid en chans att komma ikapp med läsande i allmänhet och böcker i synnerhet. Mitt viktigaste handbaggage är alltid läsning i massor av olika former. Ett antal dagstidningar, några magasin och ett par böcker. Att ha tråkigt är ju just….tråkigt men mellan tre skrikande bebisar, en snarkande morfar, svettiga indier och tio udda tidszoner är tråkigt inget bra alternativ. Jag_måste_få _läsa!! Det eller starka sömnmediciner..När jag sedan var sjuk i Australien hade jag verkligen möjlighet att grotta in mig med lite läsning.Jag började med Sanna Ehdins alldeles utomordentliga bok ”12 veckor till ett självläkande liv” där hon skriver om hälsa på ett sätt som ligger väldigt nära mitt egna tänk. Sedan plöjde jag John Ajvide Lindqvists ”Hanteringen av döda” som är svår att beskriva men som är djupsinning, spännande och rolig på samma gång. Sedan snabbläste jag biografin om Greg Welch som heter ”Heart of a Champion” Denna fd Ironman- och världsmästare fick allvarliga hjärtproblem 1999 och det är historien om det boken handlar om. Efter det blev det en heldag med Stieg Larssons ”Män som hatar kvinnor”, en väldigt välskriven kriminalroman på 560 sidor som jag började med 05.30 på morgonen och tyvärr var klar med på eftermiddagen…..Den hade gärna fått räcka lite till….Växlade spår till George Pelecanos och ”En svart vår” vilket var något av en besvikelse…Nu började bokhöger sina och jag fick rationalisera en aning så jag sög länge på JM Coetzees ”Pojkår”. En anspråkslös bok men det är en riktig klassläsning! Jag förstår att han fick Nobelpriset härom året…Böckerna är i princip slut, nu blir det Internet för hela slanten till dess att jag ska resa till Vegas, då måste det till en ny bok. Lång flight.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Jarbin

7 januari 2008 15:43

Hej Jonas, kul att du också är intresserad av litteratur. Eftersom du gillade Pojkår läs också gärna hans bok om ett lands sönderfall och civilizationens tunna röda linje "Onåd". Vi ses i Stadspb för sim och diskussion. //Jocke

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jonas Colting - 22 oktober 2010 09:53

Från och med i eftermiddag så bloggar jag på http://nyheter24.se/blogg/coltings-den-nakna-sanningen/ ...

Av Jonas Colting - 17 september 2008 15:39

Internet á la traudlaus finns absolut inte i den lilla enklaven av on som jag ar pa. Jag skriver pa en stor och konstig stationar dator som snarare ser ut som ett videospel eller sa... Darfor blir det tunt pa Coltingblogg denna veckan. Semester pa al...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 21:10

Jag har skrivit en artikel om Ö till Ö som finns att läsa på Slowtwitch; http://www.slowtwitch.com/Features/Island_To_Island_-_The_toughest_one-day-race_in_Sweden__524.html Engelsk läsövning! ...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 15:33

I fredags flög jag till New Jersey för att träffa Dr Phil och initiera ett coach/client-samarbete med honom.. Jag pratar alltså om "the other Dr Phil"; dr Phil Skiba som är en mycket välrenommerad idrottsläkare och triathloncoach. Efter 18 års egenco...

Av Jonas Colting - 11 september 2008 22:51

  Google Translator gör verkligen ett bra jobb! Vem har varit svenskspråkskonsult egentligen; Dr Alban?     Notes from the redaktionsmötet on planning for Saturday's sports broadcasts;    - Annika Sörenstam played his last Danish competition last...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se