Direktlänk till inlägg 10 december 2006

Pinochet

Av Jonas Colting - 10 december 2006 23:57

Äntligen är den jäveln död! Och det var inte en dag för tidigt, aldrig har väl uttrycket "vänta tills fan kommer och hämtar.." om att vänta länge eller förgäves.. Hoppas han nu skakar galler i helvetet tillsammans med Pol Pot och Stalin som heller aldrig ställdes till svars för sina handlingar medan de levde.Förhoppningsvis görs de snart sällskap av Skägget på Kuba som av naiv svensk sosse-styrd media snarare framställs som en hipp mys-farbror och inte som den hårdföre diktator han är som förtryckt sitt folk i snart ett halvt sekel...Skulle kommunistförtryck vara bättre än fascistförtryck?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Marcus

11 december 2006 11:11

Nja, jag tycker inte man kan tala om skägget på kuba i samma andetag som framlidne Pinochet mfl. Där har nog "sosse-styrd" media rätt. Vad har hänt med dig förresten? Har alltid sett dig via dina texter som en sympatisk sympasitör på vänsterkanten. Nu "gnälls" det över sovjet stat så fort man får vänta i en telefonkö? Rock on !

 
Ingen bild

Fito

11 december 2006 15:10

ajajaj Jonas, jag har alltid gillat dina "politiskt inkorrekta" kommentarer även om många gånger inte håller med dig, man ser ändå att du vet vad du talar om, du kan idrott, du är ofta där ute och kör så det ryker och därför är det helt OK att ha massa åsikter vara sig man gillar dem eller inte. Men denna gång är du ute på MYCKET hal is. Att jämföra Fidel med Augusto är ett stort misstag. Läs på fakta, läs på vilka som har tjänat på Pinochets brutala diktatur gentemot Fidels "brutala" diktatur, hur analfabetism, hunger och barndödlighet har sjunkit på Kuba de senaste 40 åren, de 30 miljoner kronor som Pinochet gömde i Schweiz, de tusentals chilenare som dödats eller försvann. Osv osv osv.
Näää, håll dig till sport, det är du mycket bra på.
Fito (ja, från Chile).

 
Ingen bild

Colting

11 december 2006 17:06

Det är ingen värdering i vem som är eller var värst i sitt förtryck; både Pol Pot och Stalin liksom många andra regimledare har ju mycket blod på sina händer. Och nej, jag tror inte heller Castros regim varit lika hård som Pinochets (även om en del säkert exilkubaner skulle invända..) men han har ändå varit en diktator över en regim. Och jag tror historier och siffror över bättre standard och levnadsvillkor är i mångt och mycket propaganda och uppdiktat. Den gemensamma nämnaren är förtryck, förföljelse, åsiktsofrihet och en avsaknad av grundläggande mänskliga rättigheter. Bättre eller sämre eller värre diktator; må de alla brinna i helvetet!

 
Ingen bild

Niklas

11 december 2006 20:11

Jonas, du är inte bara ute på hal is. Det handlar om ett rent magplask. Av misstag springer du USA imperialismens ärenden. Det finns väl få andra som retat så mycket gallfeber på kapitalismens lakejer som Fidel Castro? Enligt min uppfattning är det just detta faktum som präglat västvärldens mediabevakning av Kuba. När man för en gångs skull låter "skäggfarbror" tala till punkt (t.o.m Stone) så skulle alltså inte "Sosse-media" inte ha visat. Att du väljer att stämma in i borgarbrackornas klagosång är en riktig besvikelse.
Ballahir

 
Ingen bild

Colting

11 december 2006 21:04

En diktatur är en diktatur är en diktatur...och utmärks av förföljelse av oliktänkande och avsaknaden av demokrati och fria val. Vem kan påstå att detta finns i Kuba? Fråga Amnesty International vad de tycker?
Av USA har jag överhuvudaget inget nämnt..Och de ska gudarna veta att jag har starka synpunkter på det landet också....men inget som ens är i närheten av den avsky som finns mot regimer som den ledd av Pinochet och ja, även den ledd av Castro... Vart kommer all den här Kuba-kärleken ifrån. Fatta att murarna har fallit och att kommunismen är död. Kuba har genom åren överlevt på konstgjord andning ifrån gammal-Sovjet...

 
Ingen bild

Gustaf

11 december 2006 21:39

Det är väl tur att alla inte är sossar/kommunister.. Skulle bli få diskutioner!
Tomten kommer med många paket
I valrörelsen var det därför många som slet
Att moderaterna blev Sveriges nya arbetarparti
blev tydligt när sossarna gjorde sorti

 
Ingen bild

Mike

11 december 2006 23:47

Men en sak är klar. Ända sedan 1960-talet har det svenska medielandskapet dominerats av vänstern. Att det flesta journalister är vänster (eller gröna) finns det tydliga siffror på. Och de återfinns överallt, från nyhetsjournalistiken till kultursidorna. Möjligen är sporten undantagen...

Och vilken relevans har vänsterns gnäll om att det är "borgarna som äger media" egentligen? Det intressanta är ju inte vem som äger en tidning, utan vilka som skriver i den. Vänsterfolket borde i själva verket vara glada över att andra betalar räkningen för deras propaganda.

 
Ingen bild

Colting

11 december 2006 23:54

-Gustaf
...och det som är så bra är att då kan man välja vilken tidning man vill läsa. Vill man läsa en "röd" tidning går det alldeles utmärkt, vill man läsa en "blå" så går det bra. Om det nu finns några utpräglade politiskt riktade dagstidningar längre, bortsett från Norrlandsflamman kanske, eller vad den nu heter..Jag läser numer dock hellre Aftonbladet är Expressen även om jag är betydligt mer liberal än vänster...
Men man får välja själv!
Här i Sverige.
Men inte på Kuba.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jonas Colting - 22 oktober 2010 09:53

Från och med i eftermiddag så bloggar jag på http://nyheter24.se/blogg/coltings-den-nakna-sanningen/ ...

Av Jonas Colting - 17 september 2008 15:39

Internet á la traudlaus finns absolut inte i den lilla enklaven av on som jag ar pa. Jag skriver pa en stor och konstig stationar dator som snarare ser ut som ett videospel eller sa... Darfor blir det tunt pa Coltingblogg denna veckan. Semester pa al...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 21:10

Jag har skrivit en artikel om Ö till Ö som finns att läsa på Slowtwitch; http://www.slowtwitch.com/Features/Island_To_Island_-_The_toughest_one-day-race_in_Sweden__524.html Engelsk läsövning! ...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 15:33

I fredags flög jag till New Jersey för att träffa Dr Phil och initiera ett coach/client-samarbete med honom.. Jag pratar alltså om "the other Dr Phil"; dr Phil Skiba som är en mycket välrenommerad idrottsläkare och triathloncoach. Efter 18 års egenco...

Av Jonas Colting - 11 september 2008 22:51

  Google Translator gör verkligen ett bra jobb! Vem har varit svenskspråkskonsult egentligen; Dr Alban?     Notes from the redaktionsmötet on planning for Saturday's sports broadcasts;    - Annika Sörenstam played his last Danish competition last...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se