Alla inlägg under december 2006

Bok

Av Jonas Colting - 4 december 2006 12:30

Jag har fått ett brev från DHL om att det var här och inte lämnade ett paket den 18 okt då jag var i Australien. Får mig att undra varför jag skrivit på diverse olika lossningsavtal om jag ändå måste vara hemma?Det är iallafall en bok som jag längtat efter; "The flying Scotsman", självbiografin om och av Graeme Obree, den fantastiska men lätt bekymrade skotten som slog flera världsrekord på velodrom innan cykeletablissemanget lade diverse krokben för honom med regler o annat. Den boken längtar jag efter! Speciellt efter att ha läst den extremt tillrättalagda "Chasing Lance" av Martin Dugard. Knappt ett enda kontroversiellt ord. Boken är säkert Lance-approved...För mig är Lance lite som Coca-Cola reklam och Disneyworld; stylat, polerat, tillrättalagt och politiskt korrekt.Fast Coca-Cola reklamen är ju allra bäst på sitt sätt! Deras klassiska julreklam som jag såg på bio igår med kärnfamiljer (vita givetvis..) skäggiga morfadrar och idyll.Jag lovar att Coca-Cola är sponsrat av den kristna högern!

ANNONS
Av Jonas Colting - 4 december 2006 11:07

Jag tycker att det är jjjjjoligt att Chjjjjistejj Fuglesang äntligen får åka upp i jjjjymden!Det har ju annars varit nästintill parodi på alla near-misses under åren och han gjordes ju lite elakt (men väldigt jjjjoligt!!)till åtlöje redan 95´i Killinggängets "Percy Tårar". Kapten Klännings förevisning om jjjjymdjjjaketen är för övrigt ett av Robert Gustafssons guldkorn i karriären.Men, jag säger bara men, tänk om det verkligen gått troll i Fuglesangs rymdflygningar? Jag kan mycket väl tänka mig att det knackar på hans dörr samma morgon som flygningen och en NASA-chef (tänk; Kptn Klänning) säger: Jjjjymdjjaketen är tjjasig idag Chjjister. Det blij inget rrrymden just nu. Nu går vi och tjjjänar på att bajsa istället..

ANNONS

Bio

Av Jonas Colting - 3 december 2006 20:57

Jag har precis varit och sett nya Bond-filmen. Den var helt OK. En sak som däremot är helt sjuk är att av sju åtta reklamfilmer innan bion var fyra för TV-spel. Eller vad man kallar det för...X-box..typ. Men allvarligt talat. Hur löjlig får man bli, slåss med drakar och annat rollspelsliknande trams. Vilka är det som spelar detta? Gör folk det? Jag tänker mig; 12 år, inga kompisar, sitter inne och spelar..Och grafiken var hur lam som helst också.Det får mig att tänka på ett avsnitt av Hipp-Hipp där Tiffany åker buss och pratar med några kids och försöker lista ut vilken sorts "tillhörighet" de har: Vad är ni för några..? Är ni såna där......nööördar? (på skånska..) Ja, hade de spelat TV-spel hade de varit det

Av Jonas Colting - 2 december 2006 14:26

Håhå, då var det dags för alla vintersporters intåg i TV-rutan, det är den tiden på året...Idag hade jag på skidskyttet i bakgrunden. Alltså, det är ju en habil TV-idrott men den är ju samtidigt oerhört underlig. Och vart kommer den ifrån? Jag har skrivit om detta innan men tänk själva. Det måste vara finska vinterkriget eller nå´t sån´t som är upphovet. Skida, skida, skjuta ryssen liggande; skida, skida , skjuta ryssen stående. Bom, ajajaj då får man åka fort som fan..Och så var det dags för BT-plaketten. Det känns ju som ett spel för gallerierna att ens nominera åtta stycken när alla fattar att Elfsborg kommer att få det. Det finns bara inte att de INTE skulle få det. Skulle boråsarna bestämma skulle Elfsborg få både Bragdguld och Jerringpris med...En BT-plakett som jag förresten fick 2004 och varit nominerad till ett antal fler gånger. Men inte i år vilket ju är förståeligt och faktiskt inte förra året heller då jag ändå var både VM- och EM-fyra. Och 2001 var det strid på kniven om plaketten men då fick en orienterare plaketten just före mig med motiveringen att "orientering är en så mycket större sport internationellt" Snacka om svenskt perspektiv. Större? Eeeeh, vart då? I Hälsingland eller?

Av Jonas Colting - 1 december 2006 14:39

Jag är så trött på min Boxer! Det funkar ju inte...Idag skulle jag kolla på Järbyn på Eurosport men en mängd kanaler är konstant ur funktion. Och det är inte första gången. I höstas gick jag igenom skärselden att ringa Boxers kundtjänst och vänta i 76 min (!!)innan jag fick prata med en tjej som ändå inte kunde svara på ett skit. Det föranledde mig att skriva två extremt syrliga e-brev till deras kundtjänst med budskapet att Sovjet-Sveriges sista utpost med klassiskt öststatstänk över service och funktion manifesterades i det halvstatliga Boxers inkompetens.Sedan ringde jag en serviceman som mumlade och pillade och så var det obetydligt bättre ett tag men nu är det rena mörkret igen. Jävla Robert!Döm då till min glädje när jag läste en gammal BT och fick se en enormt rolig debattartikel av Birger Schlaug om just Boxer och Robert. Han skriver bland annat:Hej Robert!Jag får då och då brev av dig. Jag vet inte riktigt vem du är, även om jag sett dig på teve ibland. Men en sak är säker, jag är jäkligt trött på dina brev.Vet du om en sak? Jag är drygt 55 bast och tämligen normalbegåvad. Likt förbaskat skriver du brev till mig som om jag befann mig någonstans i den nedre puberteten eller vore inlagd någonstans på grund av bristande förståndsgåvor. Respekt, Robert, respekt!I ditt senaste brev berättar du att du gillar stora, pampiga fester med mycket glitter och glamour, sådana som visas på teve. Jo, jag förstår att du inte blir inbjuden på de där festerna, men att du gillar att glo på dem i teveburken struntar jag i. Och du, Robert, nu hotar du med att börja skicka mejl till mig också. Du skriver: "En gång i månaden kommer det att pingla till i din mailbox och du har då ett rykande färskt digitalt nummer av mitt brev att roa dig med."Robert! Tror du att någon enda vuxen, normalt funtad man eller kvinna, tycker att det är att roa sig när det "plingar till i deras mailbox"? Tilltalet är aningen löjligt, Robert. Så där hysteriskt hurtigt som bara programledare som gått över töntgränsen kan tilltala oss.Hela artikeln finns att läsa på http://www.bt.se/bt/btartikel.asp?version=297863Vem visste att Birger var så makalöst fyndig!?

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se