Alla inlägg under mars 2007

Av Jonas Colting - 13 mars 2007 12:34

-Elf; Björn var trött och seg hela morgonen, stackar´n fick en överdos av folklighet i gårkväll:)-Let´s Dance; nja, är inte Anna Book med där också?-Bra musiksmak; som lebeman och reneissanceman så kan man inte måla in sig i ett hörn. Själv gillar jag allt från Anthony & the Johnsons till AC/DC, från Bee Gees till Blue Öyster Cult, från Cure till Cornelis und so weiter... Men även jag drar gränsen någonstans och den gränsen är schlagertrams från dussinartister..Har precis sprungit de snabbaste tusingarna på den här sidan 80 kg och simmat de bästa hundringarna sedan Australien i fjol! When the going gets tough och allt det där..

ANNONS
Av Jonas Colting - 13 mars 2007 12:19

Så här några dagar efter originalet får jag se spektaklet i retroversionen så här kommer en rapport med kommentarer live and direct från 59 Summerwood Crescent i Port Elizabeth i Afrikat..Först Globen, Luuk, publik, mera Luuk och någon som sjunger en visa..Stark inledning tycker vi alla:) Men verkligen-Andreas JohnsonDet var väl lite lamt, tunt och urvattnat tycker jag..Pretty boy looks räcker väl bara så långt va? Björn är redan helt knäckt och klarar knappt att sitta kvar och kvider ” liiiite lamt frågetecken” som svar på min kommentar-Sonja nåntingVem f-n är det undrade alla? Släpper de in vilket kreti eller pleti som helst på det här evenemanget? Nu blir det väl lite väl mycket ”Livet är en schlager”. Hallå Sonja, Colin Nutley ringde och ville ha sin film tillbaka! Och måste Luuk krama alla innan låten. Björn dräper direkt och vill snabbspola. Lyckan med DVD! Hur menlös kan en ballad bli? En av 10000 likadana ballader fast utan vare sig refräng eller röst… Fast med mycket vindblås!Ojojoj, hur dåliga är inte låtarna som blev utslagna i den delfinalen…-Åååh fy fan Anna BookSkulle inte hon skaffa en matklocka, undrade Eva? Eller om det inte var Kikki Danielsson ändrade hon sig till…Här ligger den dräpande ironin som en tät dimma över rummet… typ ”ser hon inte riktigt smal ut..” och jasså VART DÅ!! Eva undrar fortsättningsvis om hon inte läst att hon sytt in korsetten. Riktigt mycket!!!Samba Sombero. Det låter ju som en glass hursomhelstOuthärdligt. Bläddrar istället i något av alla de nummer av DN som Kirchberger haft den goda smaken att ta med sig…Och nu var Björn elak! Och det kan jag knappt skriva. Det blir förtal..-Idol-SebbeJaha, mera kramar igen. Och jag efterlyser mera spattig dans av Idol-Sebbe i en rätt tunn låt. Men han sjunger ju överlägset bäst hittills. Vilket han gjorde redan under Idol-tiden till skillnad från den evigt wailande I´m a Champion-Agnes-Marie från GbgAlltså Björn är den mest ofolklige person jag känner. Han visste inte ens vem Idol-Sebbe var? Alla de 7-timmars passen på cykeln med 300 watt i snitt har tagit ut sin rätt…I alla fall, det här är ju som en nutida version av Ein bisschen frieden från 1982, (och nu hinner jag inte skriva klart för jag får utbrott över publiken som börjar klappa i korus redan efter 20 sekunder, snacka pinsamt !!!!! Detta är inte Rocky Balboa mot Ivan Drago!!), lång paus……måste hämta andan….OK 1982 ni vet det var då Kikki spelade i Chips istället för att äta påsar av det. Dag efter dag. Kom åtta tror jag…Göteborgskexet var sjukt populär. Hade folket fått bestämma hade hon fått sjunga hela vägen till Lordiland-MånsSvensk Ricky Martin-kopia och flickfavorit. Snygga kläder. Bedrövlig låt. Obegriplig titel. Resten av rummet har vid det här laget totalt tappat intresset… Sveriges sexigaste man av tidningen QX. Martin undrar om det är en bögtidning? Och om Måns då är bög? Nej tydligen inte…. Men det kan ändra sig fort svarar en tredje… Och nu heter det inte bög heller. Det heter gay, Martin!-Tommy NilssonMin favorit faktiskt. Tommy the great hardrocking voice. Och vilken grupp var det? Björn tittar hånfullt på mig när jag undrar vilken grupp det var Tommy sjöng i innan…? Easy Action? Jaja, Björns krav på hårdrock är att det ska handla om bysantiska gudsoffer. MinstNja, Tommy. Du skulle ha sparat ”Amelia”några år. Det var en bra låt det!!-Sanna NielsenMen herregud vilken tur att inte låtskrivaren Fredrik Kämpe sjöng, han har ju en gräsligt fullständigt olyssningsbar röst..Vågar du, vågar jag…? Är det bara jag som tänker mig den titeln med Arja Saijonmaa spökröstande finsksjunga sin vem ar DOOO vem ar JAAAAA!!Jaha, mera vindblås..Hjälper dåligt-Sarah Fawn Diner typFemma i engelska på det yesset i intervjun. Och så följer mera häckel och stön från vår femhövdade publik. Tråkdåligt-The ArkVill någon vara snäll och säga till palindrom-Ola att David Bowie ringde från 70-talet och ville ha tillbaka sina kläder..Snabbspolning följer. Björn bryter slutligen ihop helt och lämnar rummet. Kaos. Upplösning. Moraliskt förfall.Till dess att vi ser Robert Gustafsson köra sin grej! Tillfällig munterhet. Och sedan ännu mer när vi märker hur kul artisterna ser ut när de spelas på dubbel hastighet. Igen, nöjet med DVD! Och så ny supersnabbspolning för vi visste ju redan att slutet var uppgjort. Eller hur det gick då. Och så letade vi verkligen efter Carola och hennes vredgade min när hon inte fick dela ut pris men vi missade kanske det bland fjädrar, paljetter och Gary Glitter-kavalkad.Bästa lag vann ju och domar´n dömer och bollen är rund.Tack och god natt. Vi är utmattade. I realtid hade vi behövt syrgas och skohorn.

ANNONS
Av Jonas Colting - 12 mars 2007 18:57

Förbundskapten Kirchberger kom hit idag och vid middagen avslöjar han att han spelade in Melodifestivalen på DVD och har med sig! Yippiie!

Av Jonas Colting - 12 mars 2007 16:35

Ungefär som i Groundhog Day med Bill Murray....Så känns det idag. En vecka kvar nu så får jag åka hem, Yippie!!Borta bra med Borås bäst som vi lokalpatrioter brukar säga. Och att vara på läger och träna hårt är en sak för då går minuter och timmar fort i en enda svettdränkt dimma men under en tävlingsvecka med allt mindre träning och en ökande spänning så kan tiden kryyyyypa fram.. Och då längtar jag hem. Exempelvis till de som är med mig på bilden!Anyway, inte alla förstod nog den vitsiga Eddie Vedder-associationen i det förförra inlägget men Björn the HeavyMetalJeopardyKing snappade upp det och lånade mig sin i-Pod där han hade grymt mycket grym musik! Grymt! Typ Dimmur Borgir från Norge. Arga killar. Aaaarggh...Och så Nile som har urgamla bysantiska texter till låttitlar. Men också hela AC/DC´s Back in Black! Kom igen nu; Bon Scott var the real deal!Och så håller jag med Björn om att låten Black med Pearl Jam från skivan Ten är en av de allra bästa låtarna 4-ever n´ever. Lite svar på kommentarer här med:-Ultramanpublik: Ja, men du skulle sett under löpningen. Hela den 84 km långa löpsträckan var packad med folk! I dubbla led:)-Simning: Nja, Björn med turbobenen är nog strået vassare när det kommer till riktig och lång simning; i synnerhet utan våtdräkt. I bästa fall kan jag hålla hans rulle i öppet vatten. Men jag slår honom på paddel/dolme den klenisen:) Och jag vinner konsekvent våra sprint-25:or max.Allra bäst är nog Björn på fjärilsim där han fullständigt utklassar mig på allt över 25 max och där jag tror att han skulle kunna göra en fin 200ing om han tränade lite för det.-Våtdräkt: Vi har inte fått våra dräkter än tyvärr. Jo, Björn fick sin igår och jag väntar...Vår amerikanska manager har tyvärr genomlidit en familjetragedi så saker har blivit lite förskjutna... Cykeln kom dock idag!

Av Jonas Colting - 11 mars 2007 14:19

Idag hade vi en underbart frisksportig morgon med den avslutande deltävlingen i Algoa FM Ocean Series. De har väl kört ett tiotal under sin sommar här och nu var det den sista. Lagom veckan innan Ironman också. Denna gången hade Eva och Martin och till och med Björn tagit sig upp i tid för racet!Så 2km i härligt ruffig sjö och med ordentliga vågor och dyningar. Stranden var packad innan start och jag kom iväg med flying coulours när hornet ljöd och brakade rätt in i surfen bland de första. Jag rundade piren preciiiiis så tight som man kan och skrapade ena foten lite när jag nästan spolades upp på fundamentet. Till andra bojen hade Björnen hunnit upp med sin karaktäristiska utombordsmotor. Ian Thorpe har inget på den killen! En grupp i våtdräkter hade gått iväg och jag, Björn och några andra formade en snygg kvintett som slogs runt bojarna och killade varandra på tårna. I näst sista bojen knölade jag in i mig i ngt rep och tappade några meter och fick till slut stryk av Björn med typ 20 sek vilket var A-OK! Sedan satt vi och väntade på Flinta som hade slagit vad med mig om en god fransk crepe att han skulle vara inom en minut efter mig i mål; han i våtdräkt, jag utan. Men tji fick han och 500 kalorier fick jag för han var 2.20 efter. Så kan det gå. Och roligt var det! Och så bio i kväll! The fun just never stops på de här trittalontillställningarn.Och bilden är på mig och Björn under Ultraman 2004 när han ropar till mig att för fan skynda på upp ur vattnet och inte hålla på och vinka till publiken för jag är sekunder ifrån att slå banrekordet på simsträckan...Jag hann. Precis.

Av Jonas Colting - 10 mars 2007 19:43

Finns det inga mellanting i väderväg här i Afrikat? Igår var det fullsketen storm ute med sandpapperskänsla i ansiktet och drivbildning. Jag sprang på morgonen och hade planerat en cykel men med en tilltagande vind som var bad going on worse och en i-Pod som vägrade samarbeta så bordlades det träningspasset:)Smart beslut!Och det här med i-Pod. Min låser sig på ett extremt irriterande sätt ibland när man ska ladda batterierna. Om den står i stand-by så låser sig allting ett bra tag och inga kontroller fungerar. What gives? Men jag gjorde en stor rensning i sortimentet nu när jag lärde mig att importera musik från Windows Media Player till i-Poden. Tvärtom går ju givetvis inte för i-Tunes nazisterna har ju spärrat det nöjet. Alltså, har man varit så otroligt politiskt korrekt att man KÖPT musik via i-Tunes stället för att ful-ladda så ska man väl kunna få spela den hur man vill. Anyway, jag plockade bort en massa urlyssnad musik och lade in mycket Pearl Jam, Smashing Pumkins, Led Zeppelin, Curtis Mayfield, Guns,Faith no More, Hole, Def Leppard och lite upbeat som E-type och annat som ska hålla hammar´n borta.Men käre Jesus vad det var svårt idag ändå... Från den stormen så kom solen tillbaka i full styrka idag. Det var riktigt riktigt grishett ute bland kullarna och jag kände mig otroligt less i slutet på mina fem timmar. Och så motvind de sista fem milen hem... Jag var så desperat för kyla att jag ville krypa in under en buske som de här negrerna som säljer ved gör...Iallafall så kom jag hem i ett miserabelt humör svärandes över att triathlon och bastuvärme tydligen ska vara synonymt precis hela tiden. Jag åkte direkt och simmade i en underbart kall ute-pool och blev någotsånär balanserad igen. Sedan avslutade jag med min löpning som jag absolut inte kunde förmå mig göra efter cykeln; en 5 km tempolöpning i ca 3.30/fartOch så har jag förgyllt min dag med lite Seinfeld; och ja PerE; du har givetvis rätt om havet och George! Jag hade det avsnittet väntandes på mig efter att jag skrev det inlägget så jag insåg ju mitt misstag. Jag får skämmas lite i populärkulturens tecken....

Av Jonas Colting - 8 mars 2007 18:40

Med några nätters dålig sömn och diffusa allergiska besvär så blev det en timmes cykling på förmiddagen och ytterliggare en på kvällen. Vi hade egentligen tänkt att simma en timme i havet men det var hårda vindar; "an easterly.." som lokalbefolkningen säger som gör att det blåser in diffusa marina skapelser mot land, typ sådana som bränner och sticks. Dessutom var det verkligen upprörda vågor därute eller som Kramer i Seinfeld skulle säga: "The sea was angry today my friends"Så jag passade på att fota några bilder på flykten idag. Jag har fotat litegrann Rainman-style så om det är suddigt så förklarar det varför..Jag fick ett mail från min bror förläggaren, vivören, lebemannen och han hade några härliga redneck-citat åt mig apropå mitt inlägg om motorbögars beteende med mera. Vad tycks om "You've got to be 10% smarter than the equipment your running" eller favoriten ""IF YOU CAN'T RACE IT OR TAKE IT TO BED, YOU DON'T NEED IT"Mooooaahhahahahahahaha!!

Av Jonas Colting - 8 mars 2007 18:31

Jag har haft en hel del diffusa insomningssvårigheter de senaste tre nätterna. Precis vis sänggåendet har jag fått extremt skumma nässelutslag på olika delar av kroppen. Och ja, de kliar ohyggligt mycket! Och det ser för jävligt ut! Så där har jag legat och våndats och kliat och varvat kalla duschar med tankar om snabbamputationer av de värsta områdena innan jag till slut däckat av. Och sedan, på morgonen. Borta. Det är som att vara en varulv..Vid midnatt slår det till, crescendo, och sedan är man normal igen. Jag har analyserat igenom allt som jag gjort de senaste dagarna och inte hittat något som kan förklara de suspekta allergiska reaktionerna. Björn var på återbesök hos Ironmans tävlingsläkare idag och jag följde med för att kolla hans åsikt. Uteslutande alla matallergier och annt så föreslog han någon form av insektsbett eller dylikt på nätterna. Det låter ju otäckt nog som det är men titta vad jag hittade när jag lyfte på min madrass. Är det inte en liten fin kackerlacka?! Mmmm, vad mysigt, har han och hans kompisar kalasat på mig på nätterna:)Tänk om jag håller på att mutera gener. Ska jag känna mig lite som Jeff Goldblum i "Flugan"?

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se