Direktlänk till inlägg 19 juni 2007

Porr och politik

Av Jonas Colting - 19 juni 2007 23:55


Jag följer inte många andra bloggar eftersom jag har fullt ställ med being Jonas Colting och all den egocentricitet som det kräver (ironi eller inte? , skicka mig ett fax med svaret och ni kan vinna en grön träflöjt och Lill-Babs) men jag följer min Runner´s World-kompis Jojjes utveckling som triathlet. Han är totalt hängiven och skriver dessutom roligt om det.  Läs den på http://thelongroad.wordpress.com/

Trivia i ämnet är att när jag träffade Jojje första gången så trodde jag att han hade en peruk på sig; hans hår måste varit det närmaste en vit man någonsin kommit en afro; han var faktiskt en kopia av Simpsonsfiguren Sideshow Bob. Anyway, Jojje har länkat lite på kanten i bloggen till andra idrottare och däribland mig. Och då kommer det upp små underrubriker till varje person typ Rune Larsson "långt, längre, Rune springer längst!" och Anders Södergren "stark-urstark". Under mig står det "kan en dag bli statsminister". Var han nu fått det ifrån? Men det är kanske för att jag mer än gärna debatterar och diskuterar. Och gärna vill bestämma. Tro fan det. Ska någon bestämma så kan det ju lika gärna vara jag. Så att jag får göra som jag vill. Då blir det ju faktiskt bäst. För mig.(Ni som nu, återigen, undrar om detta är skrivet med ironi eller inte, kan ju skapa en stödgrupp för diskussion eller så på Yahoo..)

Men för skäl som snart står smärtsamt klara så är det nog kört för mig när det gäller all sorts politisk befattning. Först blev jag underkänd i lumpen och redan innan det så fick jag inte vara kvar i Scouterna som barn. Detta pratar min mamma fortfarande om. Dels lumpen men framförallt Scouterna. Och mina oavslutade universitetsstudier i Växjö. Där jag nästan drunknade i en lerhög. Se där redan tre svarta plumpar i mitt förflutna. Fast Scouterna kunde väl lika gärna kvitta va?  För hur kul är det väl egentligen att i knälånga shorts knyta råbandsknopar med Baden Powells hitlerjugendförlaga i sann brittisk kolonialstil?

Det största problemet ligger nog i att jag är oförsonligt kritisk till våra svenska partier; visserligen mer till vissa men ändock. Alla tycker lika och alla vill samma sak; utbildning, vård, omsorg, miljö och alla ska få bli Lucia i skolan. Och det är ju inget fel med det men det är den kvävande konformiteten och bristen på politisk djärvhet och vision som präglar typisk svensk partipolitik som är totalt avtändande.

Om jag med grova generaliseringar skulle sammanfatta bristerna med respektive etablerat parti med  så blir det ungefär så här:

 Moderaterna: Har starka fästen i två institutioner som jag direkt avskyr; försvaret och kyrkan; historiskt sett de två bästa institutionerna att kontrollera och manipulera ett lands befolkning genom. Ju svagare ställning försvaret och kyrkan har, desto bättre.

Dessutom ter det sig som om väldigt många moderater är just det av tradition och hävd (old money..går tillbaka till den tiden då adeln och kyrkan roffade åt sig..) att det liksom ärvs i generationer och just sådan pappas-pojke mentalitet känns imbecill och inavlad och det är nog därför som många moderater jag träffat varit så olidliga och omvärldsokunniga.

Centerpartiet: Lever kvar i det ursvenska folkhemmet där allas våra liv kretsar kring kornas mjölkning och höets bärgning. Eller vad man nu gör på en bondgård? Jag har väldigt svårt för Centern som är riktiga landsbygdstalibaner och som rynkar på näsan åt allt som inte händer i hopplöst svårmodig glesbygd. Namnet "center" antyder ju också att man är kappvändare av stora mått där man en slinker åt höger och en åt vänster som det passar och att hela kärnan av partiets ladugårdsröda naturpekoral till politik är lika sladdrig, intetsägande och genomskinlig som en blåmanet. Centern är som broccoli, funkar till allt men är hopplöst tråkigt och andefattigt för sig själv.

Folkpartiet: Liberaler? Knappast! Det finns ju inget annat parti som varit så snabba med att anbefalla censur och förbud till höger och vänster och att styra upp regler för det mesta. Folkpartister är fruktansvärt veliga och mesiga, ska vara alla till lags men är livrädda att stöta sig med någon. Som folk är mest...

Kristdemokraterna: Åh herregud. Försöker släta över sitt kristna budskap men innerst inne så har de en otäck kärna av stenhårt högervridna konservativa värderingar där bögar och aborter borde förbjudas. Amen. Och är inte Göran Hägglund otäckt lik en buktalardocka? Vilket också är en symbol för hela partiet där obskyra förgreningar av den fundamentalistiska Jesusskrikande världen står och drar i marionetterna på podiet.

Socialdemokraterna: Konformitet. Likriktning. Kollektiv före individ. Hela partiet är som en direkt förlängning av Jante-lagen, kryddad av en alldeles outhärdlig självgodhet över sin egna förmodade förträfflighet. Och ett alldeles oöverträffat hyckleri med jämlikhet och rättvisa och hela det sossiga trötta snacket. Om det är några som har visat sig duktiga på att sko sig så är det väl just socialdemokrater och dess förlängda arm. Moderater skäms iallafall inte för att de vill bli rika eller försöker att dölja det faktum att de är rika eller vill tjäna pengar medan sossar vill göra det i smyg

Vänsterpartiet: Ett ideologiskt Kalle-Anka parti. Nästan näpna i all sin naiva oskuldsfullhet. "Stalin? Lenin? PolPot? Mao? Nja, vi har försökt att lägga det bakom oss.." Dessutom med obehagliga elitistiska tendenser som i alla vänstersamhällen. Några få utvalda ska bestämma för det arbetande folket vad som är bra och inte och vad som accepteras och inte.

Miljöpartiet: I princip samma som vänsterpartiet fast med fler kolchoser och mulltoaletter.


Men alla partier är ju i grunden harmlösa och vill alla väl och naturen ska må bra och invandrare med och pensionärer, hundar och utrotningshotade valar ska bevaras. Kanon! Men det är det ju. För jag tycker samma sak. Men vad är då skillnaden. Egentligen?

Framförallt så stör jag mig på den polerade och tillrättalagda bilden av sig själva och sin politik som våra svenska politiker uppvisar.

Det senaste exemplet var att jag läste någonstans att Fredrik Reinfeldt hade svarat nekande på frågan om huruvida han hade tittat på porrfilm. Inte om han gillade porr eller om han konsumerade det men om han hade sett en porrfilm. Nej. Tydligen inte. Aaaah men kom igen nu Mumintrollet; gick du direkt från småskolan till slipsnisse eller? Gjorde du aldrig lumpen eller hade kompisar med farsor eller bara var en normal hormonstinn tonåring med hår växande i handflatorna?

Och vem försöker vår statsminister imponera på med ett så fullständigt orealistiskt svar; väljare i bibelbältet kring Jönköping, pingstvänner med ena handen på bibeln och den andra i brallan eller radikala feminister från 68-rörelsen?

Och nu säger ju inte jag att Filippa Reinfeldt sitter och putsar flinten på vår statsminister framför någon svettig Canal + film hemma i villan men känns det inte störande med den "holier than thou"-attityden?

Men när push comes to shove så är jag nog ändå lite folkpartist kanske. Smått velig och mesig som folk är mest och jag vill gärna ha lite förbud så att jag inte gör något dumt. I smyg. Som att porrsurfa.
 
ANNONS
 
Ingen bild

Jocke

20 juni 2007 02:41

Haha, erkänn att du har laddat flera dagar inför denna urladdning! Ett av de roligaste inläggen i din blogg. Inte så mycket pga av den sköna samanfattningen av din syn på partierna utan för att du avslutar bloggen med 2000-talets största lögn.
Ja, att du skulle vara lite folkpartist. Du skriver i bloggen "Folkpartister är fruktansvärt veliga och mesiga, ska vara alla till lags men är livrädda att stöta sig med någon". Sen när blev du mesig och ville vara alla till lags och rädd för att stöta dig med någon?
Är det så kan du ju stänga ner bloggen direkt ;-) Missförstå mig inte, jag stödjer folk med egna åsikter till 100%. Men då får det här med lögner upphöra direkt! :-D

 
Ingen bild

fred

20 juni 2007 07:35

Har du/ni sett intervjun m Clas från svt sporten?
Kolla här: http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?queryArt806879=clas+bj%F6rling&doneSearch=true&d=22309&a=806879
Kul för svensk triathlon med fler av er (superatleter) uppe i toppen snart igen (förhoppningsvis).

 
Lisbeth

Lisbeth

20 juni 2007 07:46

Hej!
Var kan man köpa din bok? Jag vill ge den till släkt & vänner.

Vänliga hälsningar/Lisbeth

http://www.geocities.com/ulvuskennel

 
Christian

Christian

20 juni 2007 09:05

"pingstvänner med ena handen på bibeln och den andra i brallan"

HAHA. Jag skrattar så magen gör ont. Det är en mer passande beskrivning än du anar.

http://snowracer.se

 
Ingen bild

smeghead

20 juni 2007 09:29

Härligt inlägg!!!

 
Ingen bild

kristoffer

20 juni 2007 13:50

Grymt inlägg! Väldigt underhållande att läsa dina reflektioner, du anar inte vilket underhållningsvärde det har.

 
Sandra

Sandra

20 juni 2007 23:50

Underbart samtidigt frustrerande att inte veta om du antingen är oerhört självgod eller har väldigt mycket självinsikt och gott självförtroende så att du kan bjuda på dig själv. Bra och intressant skrivet är det i alla fall! Keep up the good work!

http://sandra-petersson

 
Ingen bild

Z

22 juni 2007 11:02

Kul blogg du har mannen! Snart SM 5-milen!Laddad??

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jonas Colting - 22 oktober 2010 09:53

Från och med i eftermiddag så bloggar jag på http://nyheter24.se/blogg/coltings-den-nakna-sanningen/ ...

Av Jonas Colting - 17 september 2008 15:39

Internet á la traudlaus finns absolut inte i den lilla enklaven av on som jag ar pa. Jag skriver pa en stor och konstig stationar dator som snarare ser ut som ett videospel eller sa... Darfor blir det tunt pa Coltingblogg denna veckan. Semester pa al...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 21:10

Jag har skrivit en artikel om Ö till Ö som finns att läsa på Slowtwitch; http://www.slowtwitch.com/Features/Island_To_Island_-_The_toughest_one-day-race_in_Sweden__524.html Engelsk läsövning! ...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 15:33

I fredags flög jag till New Jersey för att träffa Dr Phil och initiera ett coach/client-samarbete med honom.. Jag pratar alltså om "the other Dr Phil"; dr Phil Skiba som är en mycket välrenommerad idrottsläkare och triathloncoach. Efter 18 års egenco...

Av Jonas Colting - 11 september 2008 22:51

  Google Translator gör verkligen ett bra jobb! Vem har varit svenskspråkskonsult egentligen; Dr Alban?     Notes from the redaktionsmötet on planning for Saturday's sports broadcasts;    - Annika Sörenstam played his last Danish competition last...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se