Alla inlägg under juli 2007

Av Jonas Colting - 11 juli 2007 00:13

Nu har jag packat, i vanlig ordning, alldeles för mycket men jag är klar att åka till Frankernas rike imorgon. Mina väskor väger absurt stort och jag är mentalt förberedd att ta fighten imorgon med det mest arroganta och sugigaste flygbolaget i världen, Air kuken France.

Min bror kan tyvärr inte följa med den här gången för han har måste åka till doktor Aurora och få mat varje dag. Han är indier och ayurvedisk doktor och har tagit sig an min redan kärnfriska bror i hans quest efter optimal hälsa. I vanliga fall lagar doktor Aurora naan-bröd på curryrestaurangen i Borås och nu måste Fredrik åka dit till restaurangen varje kväll vid en specifik tidpunkt och få speciell ayurvedisk mat. Dessutom måste han gå upp klockan fem på morgonen och dricka vatten med harpluttar i för att sedan vid sju bajsa järnet själv.

Bröderna Colting. We´re special.....Special Olympics.


ANNONS
Av Jonas Colting - 9 juli 2007 13:59

En av de bästa stunderna i Vansbro, mellan 160-puls, korvande badmössor och spaning efter tid som flytt, var när vi råkade surfa in på Canal+ precis som de började visa filmen "A history of violence". Jag har haft den på min lista ett tag nu och blev inte det minsta besviken. Dock var mottagningen i vårt rum instabil för att helt haverera med en halvtimme kvar. Så jag ämnar hyra nämnda film när tillfälle ges för att vidare njuta av en Viggo Mortensen i en paradroll och en ännu bättre Ed Harris. Filmen bjuder dessutom på en del oanade sekvenser, förutom det i titeln anbefallna våldet, som exempelvis att den kvinnliga huvudrollsinnehavaren Maria Bello visar muffen vilket i princip betyder att den med amerikanska mått mätt klassas som pornografisk. Hyr den! Inte för muffen men för den lågmälda spänningen och det klassiga hantverket. Det är en typisk film som jag önskar att SF och 2001 i Borås hade vågat ta in istället för all den hjärndöda Svenne-skiten som visas.

Annars sitter jag här och försöker kåta upp mig på ett cykelpass inom kort. Jag sprang ett superbra snabbdistanslöp på berg-o-dalbanan i morse med David Da Duv och det var verkligen med en känsla av "gjorde jag inte det här alldeles nyss" då i princip varje dag de senaste veckorna bjudit på intensitet och blåsbälgslungande i olika former. Idag höll jag dessutom tillbaka tio procent men jag sprang ändå fyra sekunder snabbare än i fredags då jag var tröttare men jobbade hårdare så när det på onsdag morgon bär av till vive la France så är det med sprängfyllda röda blodkroppar och ett kroppsfett en bra bit under tvåsiffrigt.

Innan dess blir det tre pass idag och tre imorgon med blandade hopp och intervallbackning. Om jag kommer in på Alidebergsbadet vill säga... Idag skulle tydligen 94 tibetanska buddhister levitera i grupp på badet och endast Dalai Lama, Deepak Chopra och Agneta Sjödin släpps in.


ANNONS
Av Jonas Colting - 8 juli 2007 21:54

Efter några dagar i blogg- och internetbefriade Vansbro så hade jag laddat frontalloben med en massa invektiv och hallå kverulant inlägg om framförallt husvagnar och varför de i mänsklighetens gagn borde förbjudas, men efter en regnig post-bilfärdslöpning och en post-löpmåltid med allt det goda kylskåpet hade att bjuda så är jag rätt trööööööött i hoodet och har svårt att bådde stavva och hitta rätt bland skojigheterna. Så jag återkommer.

Dock hann jag reflektera över hur ofantligt lika Roger Federer och Quentin Tarantino är. What gives?


Av Jonas Colting - 2 juli 2007 22:05


"Faaan bra att du tar upp detta Jonas! Själv tycker jag synd om Marcus i vår klubb som kom på femte plats(åtta första = pris), han fick inget "hederspris" från COOP Forum då han inte hade någon bankettbiljett, de var slut nämligen. Enligt regelerna så gällde inget bankett lika med inget pris, verkade dock inte gälla Björn ;)"


David, skicka mig Marcus adress så ska jag skicka upp en styck pizzapanna samt en TV-grill. Med varma hälsningar från Säter Triathlon.Av Jonas Colting - 2 juli 2007 14:25

Den ständiga kampen mellan vad jag borde göra och vad jag vill och tycker att jag behöver göra....

Jag kanske borde vila idag eller springa kort men jag vill springa, helst två timmar för VM är ju snart och jag har ju knappt sprungit något långt på, ja, flera dagar, bara kort och hårt. Borde. Vill. Borde. Vill

Medan jag tänker på det så äter jag belgisk chokladhonung med sked ur en av de små frukostburkarna jag tog med mig från EM åt Simon, 9 år. Nåja, det finns en kvar åt honom....Ännu.

Av Jonas Colting - 2 juli 2007 11:46

Konversation i växlingsområdet inför gårdagens stafett....:


Jag: Finns det någon uppdaterad startlista inför stafetten med lagmedlemmarnas interna startordning?

"Domare": Startlista!? Ja, det lär vi ha!

Jag: Ja, för det skulle vara kul att se vi..

"Domare": Så att vi kan se att folk kör rätt sträcka! Annars blir det DISKNING!!

Jag: Öööööh....


Det är märkligt hur vissa så att säga växer in i en auktoritär roll så fort de får lite låtsasmakt. På med en väst där det står "Domare" på och genast så kan man få bestämma lite och glömma att man antagligen är en hunsad toffel annars som mest får ta ut soporna hemma och plocka ur diskmaskinen på kommando...


Vi var ganska många som skrattade i mjugg åt denna papperstiger i sin domarutstyrsel som paraderade runt i växlingsområdet och röt barska kommandon åt höger och vänster och som helst kåtade upp sig på våta drömmar om diskningar, straff och tidstillägg.

Jag började nästan skratta när vi hade den ovan beskrivna ordväxlingen eftersom han så tydligt avslöjade sin illa dolda agenda; att få nagelfara regelboken och skipa stenhård rättvisa, samtidigt som han till utseendet påminde mig om en lika parodisk person. Jag tänkte länge på detta och i bilen på väg hem kom jag på att det i själva verket var "the Smog Strangler" från ett avsnitt av Seinfeld. Avsnittet heter "The Trip II" och handlar om Kramer som flyttat till LA för att skådespela och där blir han falskeligen anklagad för att vara denna massmördare. Jerry och George åker dit och historien förvecklar sig så att de till slut hamnar i polisbilen med den riktiga stranglern, spelad av Clint Howard (f ö bror till Ron Howard om det ringer några klockor) Jag har letat ihjäl mig efter någon bra bild och det här är det bästa jag kunde göra: Men så säg, är inte detta vår Säter Smog Strangler i egen hög person?


Av Jonas Colting - 1 juli 2007 07:54


Självklart så hoppas jag att cykelproffset Veronika Andreasson som blev påkörd innan damernas tempolopp på SM blir helt återställd ifrån sina skallskador. Samtidigt säger väldigt välgrundade rykten att hon cyklade utan hjälm vid tillfället, precis som många andra cykelproffs har för vana att göra. Där är trenden tydlig; ju bättre cyklist (läs proffs i centraleuropa med "oldschool" attityd) desto mera sällsynt hjälmanvändande. Och jag ser för all del mera mediokra elitcyklister också träna utan hjälm.

Och man måste ställa sig frågan; är dessa cyklister redan dumma i huvudet eller har de bara en stark längtan att bli det?

För det kan räcka med ett ganska obetydligt slag mot skallen för att man om man har otur ska få irreparabla skador på hjärnan. Och vem vill sitta och dregla resten av sitt liv när man skulle kunna cykla? Isåfall dregla när man cyklar. För det gör vi ju lite lite mans...

Och bortsett självförvållade vurpor, fall och omkullåkningar så har vi tusen och åter tusen pensionärer med ledsyn, alkoholister, långtradarchaffisar från Polen och kärringar med bilar fulla av skrikande barn och hundar som alla bara väntar att få köra på en cyklist när man minst anar det. För att inte tala om mer obskyra olyckor som attackerande älgar, meteoritnedslag och fallande träd.

Och väljer man att blunda för den verkligheten så har man inte riktigt kommit in i matchen. Och det kanske man aldrig gör heller. 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se