Alla inlägg under augusti 2007

Av Jonas Colting - 21 augusti 2007 12:03

 Jag gör mitt bästa för att hitta den rätta känslan inför Almere Ironman i helgen. Efter lördagen och söndagens tävlingar så kände jag mig grymt sliten i kroppen tillsammans med en massa bilåkande och tillhörande slarv med maten som det ofrånkomligen blir.

Så två nätters bra sömn, en lugn 7-milare cykel + stretch och massage igår samt en massa närande föda har gjort sitt till. Idag sprang jag 70 minuter terräng på morgonen och det var ett pass som gick från misär till runner´s high. När det gamla tröskverket väl gnisslade igång så tog ämnesomsättning och rörelseekonomi över och den gamla sanningen att cirkulation är den bästa läkeprocessen bevisade återigen sin validitet. Den tunga andhämtningen och de stumma benen som påbörjade passet var ett minne blott när jag graciöst flöt fram (nåja, man kan väl få låtsas lite va...) i slutet! Och så en bra shake på det så är allt hunky-dory igen. Nu ska det simmas och cyklas också idag för sedan blir det mest R&R fram till lördag.

Här kommer några sjyssta bilder från SM som jag hittade på nätet.

Jag har stulit den ena från www.moderskeppet.se (gillar det namnet!) och den andra från http://www.flickr.com/photos/8691238@N02/sets/72157601555350771/

ANNONS
Av Jonas Colting - 21 augusti 2007 09:03


Det här är mina planer i korthet;


25/8; Almere Ironman, Holland

Snabb och flack bana. Håller det coola vädret i sig kan det gå snabbt. Jag åker dit för att i första hand vinna, i andra hand att scouta banorna för nästa års VM och i tredje hand för att slå det svenska rekordet på 8.15nånting

1+2/9; Team Tenant Triathlon på lördagen och Ö till Ö på söndagen

Rolig dubbel; lördagen är mest för att komma igång och för att supporta denna inbjudningstävling som Ted och hans huvudsponsor står bakom. Ö till Ö är jag och Pasi som en än en gång ska orientera oss i Stockholms skärgård. Hur det ska gå att köra en 8-10 timmarstävling veckan efter en Ironman återstår att se men it´s all fun.

9/9; President´s Choice Series, Owen Sound; Kanada

Jag är på besök hos pappa och alla luftskepp http://www.21stcenturyairships.com/ och passar på att köra denna olympiska distans med hyggliga prispengar

14-16/9; Kebnekaiseprojekt med HQ Bank

30/9; Lidingöloppet

Om benen har någon kräm kvar så är detta min bana! Upp och ned till den milda grad att det känns precis som i Borås!

11/11; 101 series final, Woodlands Texas

Jag och 25000 dollar.ANNONS
Av Jonas Colting - 19 augusti 2007 17:54

Jag läste detta redan för några veckor sedan men glömde att blogga om det då men nu skrev Kjell Albin Abrahamsson en alldeles lysande debattartikel i gårdagens Expressen på detta temat och på ett skrämmande enögdt vänsterhånglande bland vissa svenska akademiker; i i detta fall två skolbibliotekarier.


KA Abrahamsson skriver bland annat "I Biblioteksbladet (05/2007) finns en artikel som skulle kunna förbigås eftersom den är så illa skriven. Dock är den ytterligare ett bevis på att i inget annat europeiskt land är det så legitimt att förneka kommunismens illdåd som i Sverige.
Två skolbibliotekarier, Jonas Aghed och Juan Vega, på Brännkyrka gymnasium i Hägersten finner ”oroväckande” tecken i tiden: ”en högerlobbying med mcarthyistiska förtecken”. Det hemska som sker är att det finns människor som vill sprida upplysning om kommunismens brott.
Varför denna upprördhet? Enligt en färsk Demoskopundersökning vet 95 procent av de svenska skolbarnen vad Auschwitz står för. Det är bra, men siffran ska upp till 100 procent. Däremot är det oroväckande att 90 procent av eleverna inte vet vad Gulag representerar.

Aghed & Vega vägrar inse att Sovjetunionen tvingade länderna i Östeuropa att ersätta ett människovidrigt system (nazismen) med ett annat (kommunismen). Sådana påpekanden är för Aghed & Vega ”rent befängda”.
Om vi tittar enbart på sovjetiska medborgare så dödades 32 miljoner människor av kommunismens politiska repressalier. Siffran är inte framtagen av Per Ahlmark utan framräknad av den officiella ryska regeringskommission som presidenten Vladimir Putin tillsatte. Slavisten Staffan Skott, Sveriges störste expert på kommunismens illgärningar, anser – med stöd av utländska forskare – att under 1900-talet har kommunismen dödat 150 miljoner människor runtom i världen. Siffran kan jämföras med de 40 miljoner människor som dödats under 1900 talets alla krig. Det är alldeles självklart att kommunismens brott måste uppmärksammas mer. Speciellt i Sverige."

Läs hela debattartikeln på http://www.expressen.se/debatt/1.802848/bibliotekarierna-som-ljuger-om-kommunismens-brott


Av Jonas Colting - 19 augusti 2007 08:35

Jag har precis vaknat upp på Skogshems Hotell ute på Lidingö och är stelare och kantigare än en bulldozer. Jag behöver ha massage en vecka. Fast ett uppfriskande dopp från bryggan och en uppvärmningspromenad kan nog också hjälpa:)

Igår var min polare och eminente fotograf Tomas Erikson på plats och fotade SM. Han skickade mig några få provbilder som ni kan se nedan.

Det var extra kul att Tomas var där eftersom jag jag har namngett min klubbe efter hans företag; Studio Bildbolaget. Och så JFT också. Just Fucking Train. Bra motto om något.

Av Jonas Colting - 18 augusti 2007 18:04

SM-guld i Örserum idag på olympisk distans! Och seger i Svenska Cupen. Bra dag för Colting Management Industries Inc.:)

5000 +10000 kr i prispengar.

Eller för att använda min brors motto; "Let´s make some fucking money people!"

Av Jonas Colting - 17 augusti 2007 12:02


Jag har sett TV-serien "Planeten" några torsdagar i rad nu. Det ser mörkt ut mina vänner. Och nu är det jag som genast börjar sopsortera i vita och svarta påsar. Jo då. Alla får vi dra vårt lilla strå till stacken här. Det tunga miljöoket hänger tungt över våra kollektiva axlar.

Och pensionssparande är ju bara att glömma! 30 år? Då ligger väl hela klabbet under vatten ändå....

I samma veva har min brorsa precis fått sitt amerikanska miljömonster á la Ford Broncoballe som han spontanköpte on the streets of New York för 2000 dollar. Nu har den åkt container hit och ska bara besiktigas. Skulle polisen ta honom innan tänker han säga att han precis är på väg till besiktning. Eller så. Breaking the law.

Men man kan ju inte undgå att imponeras av denna härliga Wagoneer med träpaneler á la mysig Chevy Chase-känsla över den. Var det inte i en liknande bil som familjen Griswald åkte på semester i??

Under tiden så dör väl ett isberg varje gång brorsan gasar. Men det är ett gött "wag-sag" i bilen!

Av Jonas Colting - 16 augusti 2007 23:31

Elvis (God rest his soul) var 24 när han mötte Priscilla Beaulieu. Hon var 14 år gammal..

Fan vilken sjuk människa han var

Och så kompis med Nixon dessutom

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se