Direktlänk till inlägg 24 november 2007

Mina värsta sju timmar någonsin! Men, ledning.

Av Jonas Colting - 24 november 2007 05:04

Mitt minne må vara kort, vilket är en välsignelse för en konditionsidrottare, men FY FAN VAD BOTTENLÖST TRÖTT JAG HAR VARIT IDAG, DET VÄRSTA EVER!

Och med så mycket självförvållad misär och med så många lågvattenmärken under dagens sju timmar så var jag synnerligen förvånad över att ändå vinna dag 1 av Ultraman-VM. Men det var ett signum att alla tävlande lidit av dagens förhållanden.

Allt det som vi förskonades ifrån under 2004 års tävlings första dag piskade våra kroppar och ömkliga själar idag; ofördelaktiga strömmar, kraftig vind och en intensivt tryckande hetta. Och då ska man veta att banan är tuff nog även under de mest mellanmjölkigt snälla dagar. Det är trots allt 10 kilometer i havet som ska simmas och 145 kilometer cykel med 2400 höjdmeter som ska cyklas. Snälla goa Jesus…

Jag hade ändå en helt fantastisk simning under de första 90 minuterna. Jag simmade ungefär lika hårt som i en Ironman och stannade inte för att dricka förrän efter 6 kilometer. Min paddeleskort gjorde ett föredömligt jobb med kursen och vi låg cirka 800 meter utanför kustlinjen för att undvika dyningar och konstiga strömmar. Men när vi närmade oss 8 kilometer började den förhatliga motströmmen att verka och det blev ett fasligt kämpande och sluggande för att ta sig fram. Sista biten kändes det inte som att jag rörde mig ur fläcken…Men tids nog var jag uppe och noterades för 2.25, ca 11 minuter ifrån mitt banrekord fastän jag simmade hårdare nu. Snabb växling och ut på cykeln och en första mil rakt upp. Hur försiktigt jag än körde kunde jag inte få ned pulsen under 160; det är priset man betalar för en mils simning. Sedan var det bara slit och hemskheter hela vägen; hela cykelturen var en enda smärtfylld dimma av svett, snor, uppkastningar, krampande ben och en aldrig sinande värme och motvind. Speciellt sista 40 kilometerna där man åter är nere vid havsnivå för att sedan klättra 1200 höjdmeter sista 4 milen. Jag kan utan att överdriva säga att det var de mest smärtfyllda 4 milen i min karriär. Jag fick behålla alldeles för lite vätska och med vinden i ögonen kom ingenting gratis. Att se etappmålet var som att få se Elvis i livet. Surrealistiskt alltså.

Nu, några timmar senare så känner jag mig ungefär 300 procent bättre. Dock undrar jag vart min crew är. Pasi sprang och Annika körde bil för att titta på den fanstastiska vulkanparken som vi bor i. De har varit borta i flera timmar nu… Kanske blev de trötta på mitt ropande och okvädande? Jag får krama dem sedan.

I alla fall leder jag efter dag 1 och ser fram emot morgondagen med 28 mil cykel på slitna pungkulor och solen i ryggen.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Fröken Malm

24 november 2007 07:43

Åhh, guuud va du är bra Jonas!! Supergrattis, bara att fixa det sista nu, kommer att gå galant, lovar:)) Grym som vanligt!

 
Ingen bild

Vman

24 november 2007 07:46

Tack för din rapport från första dagen.
Då är det bara för dig att slita på kulorna i dag.

 
Ingen bild

Josse

24 november 2007 08:35

Keep up the good work, håller alla tummar o tår för dig !!

 
Ingen bild

AL

24 november 2007 11:46

Härligt! Lycka till med pungulor och allt! Vi följer dig med spänning hemifrån och håller alla tummar vi har.

 
Ingen bild

Borgström

24 november 2007 13:26

Fy vad grym du är! Krossa motståndarna och ta väl hand om de slitna kulorna.

 
Ingen bild

Tobbe

24 november 2007 14:44

Bra jobbat kompis!!!

 
Ingen bild

erik

24 november 2007 15:43

Fullt på misärkontot ?

 
Ingen bild

MB

24 november 2007 16:14

När fotbollslandslaget får spela EM så står det överallt...
När Colting leder VM får man läsa det i hans blogg !

 
Ingen bild

kristoffer

24 november 2007 20:02

Mycket imponerad av din framfart! För att återknyta till gamla inlägg kring fotbollsspelares fysiska tillstånd. Läs Pelle Blohms text; http://www.blohm.se/?page=na

Intressant att få en fotbolsspelares tankar, verkar som om Jonas är helt på rätt spår.

 
Ingen bild

Pål

24 november 2007 22:32

http://www.jtltiming.com/results/uman07.html#S
Här kan man läsa delresultaten...
Kör hårt Jonas, nu går jag och lägger mig!

 
Ingen bild

Jocke

25 november 2007 00:50

MB>>> Inte för att på något sätt föringa insatsen som Ultraman kräver men bara för att arrangören vill kalla den VM betyder ju inte att det är ett VM. Det krävs ju minst att det är en sport med ett internationellt förbund...

Kör hårt Jonas och håll igen lite första maran på söndag ;-)

 
Berglund

Berglund

25 november 2007 14:33

Guld, guld, guld!

Känner du också att det luktar guld!?

http://berglundbloggar.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jonas Colting - 22 oktober 2010 09:53

Från och med i eftermiddag så bloggar jag på http://nyheter24.se/blogg/coltings-den-nakna-sanningen/ ...

Av Jonas Colting - 17 september 2008 15:39

Internet á la traudlaus finns absolut inte i den lilla enklaven av on som jag ar pa. Jag skriver pa en stor och konstig stationar dator som snarare ser ut som ett videospel eller sa... Darfor blir det tunt pa Coltingblogg denna veckan. Semester pa al...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 21:10

Jag har skrivit en artikel om Ö till Ö som finns att läsa på Slowtwitch; http://www.slowtwitch.com/Features/Island_To_Island_-_The_toughest_one-day-race_in_Sweden__524.html Engelsk läsövning! ...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 15:33

I fredags flög jag till New Jersey för att träffa Dr Phil och initiera ett coach/client-samarbete med honom.. Jag pratar alltså om "the other Dr Phil"; dr Phil Skiba som är en mycket välrenommerad idrottsläkare och triathloncoach. Efter 18 års egenco...

Av Jonas Colting - 11 september 2008 22:51

  Google Translator gör verkligen ett bra jobb! Vem har varit svenskspråkskonsult egentligen; Dr Alban?     Notes from the redaktionsmötet on planning for Saturday's sports broadcasts;    - Annika Sörenstam played his last Danish competition last...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se