Direktlänk till inlägg 3 januari 2008

Not so Luthersk

Av Jonas Colting - 3 januari 2008 11:22

Med det nya färska årets goda föresatser om arbetsmoral och Luthersk späkning i gott minne så hade jag föresvävat mig en intensiv dag med tidig purr i bivack samt frukost i ottan för att sedan med manisk precision penetrera den ena delikata upgiften efter den andra.

Och med flitens lykta lysandes på Torstensonsgatan skulle Colting Management Industries lyft mot nya höjder av spirituellt, intellektuellt, och inte minst, finansiellt välstånd.

Så blev nu inte fallet. Det var så skönt att sova. Och viktigt. För igår simmade jag två gånger samt sprang och badade isvak och sedan åt jag linser och lax innan jag avslutade med en intressant dokumentär om det tyska slagskeppet Tirpitz. Allt detta gjorde mig mycket trött. 

Så nu blev det istället frukost vid 10, kaffe vid 10.30 och sedan en lång tidningsläsning för att hänga med i current affairs. Och min frisyr tog tid att fixa dessutom. Allt medan den gamla Luther-djävulen piskade mina ömkliga axlar med den samlade kraften bakom sju miljoner arbetare som varit uppe sedan klockan fyra i morse för att hugga sten.

Så ungefär nu är jag redo att börja. Börja jobba. Vad det nu var meningen att jag skulle göra? 

Fast nu är det ju lunch snart...?

 
 
Ingen bild

Flow

3 januari 2008 14:31

Luther och Jante ska kastas överbord, alternativt lämnas kvar vid nästa rastplats, eller helt enkelt inte släppas in, någonsin. Och är de redan inne så släpp för guds skull ut dem!!

Vad ska då dessa brutalt kinkiga fenomen ersättas med, som klarar av att fylla ut tomrummet och balansera livets utmaning mot dess oro?

Sprit, någon? Träning? Sex? TV? Tja, kanske kortsiktigt.

Mitt förslag? Är det inte uppenbart: "Flow" á la Csikszentmihalyi!

 
Ingen bild

p

3 januari 2008 16:05

det är den gamla goda luther som får livet värt att leva. det ska göras, så enkelt är det bara

 
Ingen bild

Henrik H

3 januari 2008 18:27

Jag fick lust att jogga 1 timme i morse. Samtidigt fick min sambo lust att storstäda, nu är jag för trött för att hjälpa till :-Z..

jag borde skämmas över min perverterade lust att springa bort lite julskinka när man kan damma,skura och ha roligt...

 
Ingen bild

Tombola

3 januari 2008 22:31

"för att sedan med manisk precision penetrera den ena delikata upgiften efter den andra"

Skicklig omskrivning som till och med lätt skulle passera en lätt förljugen ledarsida på Dagens Ord utan anmärkning.

För oss andra, med lite smutsigare fantasi än en samling viktiga sagotroende vandrar tankarna allt snabbare - är det så här som man lägger upp sitt liv som idrottsproffs?

Skänker en snabb tanke till vår allas favvo Klyftan, vad har hon att tillföra penetetrationens undebara verkningar och vilka delikata uppgifter sitter hon egentligen på???

Skål ta mig fan!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jonas Colting - 22 oktober 2010 09:53

Från och med i eftermiddag så bloggar jag på http://nyheter24.se/blogg/coltings-den-nakna-sanningen/ ...

Av Jonas Colting - 17 september 2008 15:39

Internet á la traudlaus finns absolut inte i den lilla enklaven av on som jag ar pa. Jag skriver pa en stor och konstig stationar dator som snarare ser ut som ett videospel eller sa... Darfor blir det tunt pa Coltingblogg denna veckan. Semester pa al...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 21:10

Jag har skrivit en artikel om Ö till Ö som finns att läsa på Slowtwitch; http://www.slowtwitch.com/Features/Island_To_Island_-_The_toughest_one-day-race_in_Sweden__524.html Engelsk läsövning! ...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 15:33

I fredags flög jag till New Jersey för att träffa Dr Phil och initiera ett coach/client-samarbete med honom.. Jag pratar alltså om "the other Dr Phil"; dr Phil Skiba som är en mycket välrenommerad idrottsläkare och triathloncoach. Efter 18 års egenco...

Av Jonas Colting - 11 september 2008 22:51

  Google Translator gör verkligen ett bra jobb! Vem har varit svenskspråkskonsult egentligen; Dr Alban?     Notes from the redaktionsmötet on planning for Saturday's sports broadcasts;    - Annika Sörenstam played his last Danish competition last...

Ovido - Quiz & Flashcards