Direktlänk till inlägg 31 januari 2008

Slå mig

Av Jonas Colting - 31 januari 2008 22:22

"men du gör sjuttsing i mig de grövsta klavertramp både då och då, det här med könsroller och könsstrukturer är nog ett ämne som har gått herr Colting helt förbi"-från kommentaren E


Hjälp, förlåt Gudrun Schyman och feministiskt initiativ. Låt mig bränna allas våran gemensamma behå här och nu och göra avbön för detta klavertramp i det i eftermiddags publicerade blogginlägget. Jag skrev bara pappa och inte mamma i en formulering. Ajabaja. Det är nu givetvis rättat och jag ämnar göra bot och bättring per omgående och i morgon å det snaraste betala medlemsavgiften till Fredrika Bremer-förbundet samt anmäla mig till Tjejmilen.

 
ANNONS
 
Jag

Jag

1 februari 2008 09:50

haha, klockrent

http://Jenniferisaxon.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Flow

1 februari 2008 13:59

Training. Everything else can wait.

Hur kan det budskapet missförstås? Faen, kan man se allting nålsmalt nuförtiden - och (än värre) det accepteras?! Kan genus appliceras på allt? Varför är det viktigt att just DET blir sakfrågan? För mig är det som att vara en hammare - som ser spikar överallt - hur öppensinnat är det?

Jag nynnade på "Håll igång i skogen..." (med Lasse Berghagen tror jag) när jag skrev mitt inlägg under rubricerad rubrik och funderade samtidigt på var alla fina 70- och 80-tals kampanjer blev av. "Håll Sverige rent!" går banne mig inte att missförstå; den fick mig att bygga halvavancerade gröna minisoptunnor i papp och plocka kolapapper (inte lika kul). Kampanjen fungerade uppenbarligen eftersom min lärare fick mig att adoptera idén med hull och hår.

Varför har vi inga sådana kampanjer längre, eller rättare sagt, nuförtiden, när vi verkligen behöver dem? Människor går för tusan och avlider för att de inte motionerar/äter för mycket socker. Hur allvarligt är jämförelser med praktisk tillämpning av felfritt genusperspektiv på den skalan?

Så, fram med de enkla budskapen, de som inte hycklar: Spola kröken! Varför inte dra igång en kampanj, förslagsvis med: "Träna mer!" och: "Ät mindre!". Kanske behöver de förenklas än mer: "Träna!" och "Ät ej!"; svåra att missförstå och (kanske) att tillämpa felaktigt.

 
Ingen bild

Patrik

1 februari 2008 21:19

1 Colting - 0 Gudrun Schyman och FI.

Håller med Flow i att det krävs kampanjer á la 70 och 80-tal, trots att jag inte var med på 70-talet eller större delen av 80-talet eftersom min födelse ägde rum i slutet av 80-talet. Men vad katten... det vekar ju som folk och fä inte kan hålla sig i form idag så varför inte dra igång kampanjen "Ät mindre - Träna mer!"? Det lär ju inte försämra medelsvenskans figur och hälsa i alla fall.

 
Ingen bild

Jo, jag

1 februari 2008 23:30

Dina inlägg gör mig glad!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jonas Colting - 22 oktober 2010 09:53

Från och med i eftermiddag så bloggar jag på http://nyheter24.se/blogg/coltings-den-nakna-sanningen/ ...

Av Jonas Colting - 17 september 2008 15:39

Internet á la traudlaus finns absolut inte i den lilla enklaven av on som jag ar pa. Jag skriver pa en stor och konstig stationar dator som snarare ser ut som ett videospel eller sa... Darfor blir det tunt pa Coltingblogg denna veckan. Semester pa al...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 21:10

Jag har skrivit en artikel om Ö till Ö som finns att läsa på Slowtwitch; http://www.slowtwitch.com/Features/Island_To_Island_-_The_toughest_one-day-race_in_Sweden__524.html Engelsk läsövning! ...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 15:33

I fredags flög jag till New Jersey för att träffa Dr Phil och initiera ett coach/client-samarbete med honom.. Jag pratar alltså om "the other Dr Phil"; dr Phil Skiba som är en mycket välrenommerad idrottsläkare och triathloncoach. Efter 18 års egenco...

Av Jonas Colting - 11 september 2008 22:51

  Google Translator gör verkligen ett bra jobb! Vem har varit svenskspråkskonsult egentligen; Dr Alban?     Notes from the redaktionsmötet on planning for Saturday's sports broadcasts;    - Annika Sörenstam played his last Danish competition last...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se