Direktlänk till inlägg 8 april 2008

What did you do today to achieve awesomeness?

Av Jonas Colting - 8 april 2008 04:28

...så står det på en skylt inne i simhallen i Flaggstaff.

Awesome; ett ord som är lite svårt att översätta till svenska. Liksom ett annat engelskt favoritord; supreme.

Men jag gissar att ni har tittat på tillräckligt mycket TV för att fatta uttrycket..

Och jag älskar de här amerikanska mantran som man strör omkring sig i syfte att pusha individer framåt; i synnerhet inom idrottsvärlden. Och vi använder de allihop på vårt träningsläger:

-Steppin´up to the plate!

-Bringing my A-game!

-Living the dream!

-Making it happen!

-Rising to the challenge!

Jag hade kunnat lägga till "just do it" men eftersom jag inte är sponsrad av Nike så avstår jag från svooschen:)

Men i Sverige tycker vi gärna i vårt janteträsk att sådana här uttryck är just jobbigt amerikanska medan vi istället mjäkar vidare med medioker mellanmjölksmentalitet och Hem&Skola-möglig lagomhet.

Inställning är allt! Och det är det som gör att det i regel är betydligt mer stimulerande att komma ned till en simträning med en grupp elitsimmare i USA kontra Sverige....

Själv är jag en liten bit till på vägen mot awesomeness efter den här träningsdagen. Som nu är en i raden på många grymma dagar.

12 km löpning i stegrande fart kl 06.30 Klockan 8.55 bordade vi cyklarna för vår dagstur till Flaggstaff. De första tre timmarna klättrade vi totalt 1500 höjdmeter och jag snittade 280 normaliserade watt innan lunch. Vi toppade ut på 2400 m ö h och där fanns det både blåa jöklar och lite snödrivor som jag roade mig med under vårt lunchbreak.

Sedan fortsatte vi med två timmar till för sammanlagt 16 mil och en jäkla massa hård körning innan vi rullade in i Flaggstaff.

Vi hyr ett litet hus i några dagar och snart stod middagen på  bordet innan jag åkte iväg till simhallen; en inne-50;a! Den chansen missar man ju inte.

Dock blev jag varse att 2200  mö h (som Flaggstaff ligger på) känns lite mer i flåset än annars och jag var överraskad över hur fräsch jag var trots mitt flämtande. 15x100 arm start 1.30´, alla under 1.10 samt 20x50 medley start 60´ samt insim och avsim.

En mycket bra dag. Och imorgon gör vi om det! Simning klockan 06.00 innan vi åker iväg till Grand Canyon för vår äventyrslöpning på 45 kilometer.

Bring it on!

 
 
Ingen bild

Jonas Carlsson

8 april 2008 09:15

Hej Jonas!

Det låter verkligen trelivt med en äventyrslöpning i Grand Canyon. Kan du få med dig mobilen och knäppa några kort skulle jag bli väldigt glad.

Vänlig hälsning
Jonas Carlsson

 
Ingen bild

Diana

8 april 2008 09:22

Vi svenskar är dåliga på uppmuntrande mantran, inklusive mig själv. Det kan bero på att jag bara har standarduttryck som – ”I´ve been eating and drinking my own thoughts” eller ”det man söker flyr en”. Det är inte riktigt sådant man blir snabbare i spåret av.
Jag tror vi svenskar lider av Norénsyndroment; det blå, det kalla, uppgivenhet etc. Det ganska lätt att hamna i mellanmjölkens land (ganska bra uttryck av Gardell för övrigt), om man inte ser det varma, ljusa hoppet som får oss att sträva mot något bättre och att vilja bli bättre.

Jag får öva på det där – Just do it! Making it happen! May the force be with me...!

 
Ingen bild

Johan Ksd

8 april 2008 09:51

Har följt dig sedan din bloggs begynnelse och jag undrar: Har du nånsin tränat så här hårt/mycket? Det känns som ni verkligen pushar... "to the limit" där borta.

Hejja hejja! hoppas du klarar Grand Canyon bra nu då!!

 
Ingen bild

John Doe

8 april 2008 11:13

Varför flyttar du inte från Sverige? Här bor det ca 8 mill Jantar!

 
Ingen bild

Diana

8 april 2008 15:02

…ett förlorat ”är” i klipp-och klistrastrategin. – ytterst irriterande. Där får man för att försöka skriva något brilliant på en femminutersbreak.

 
Ingen bild

Elfo

8 april 2008 19:10

Jonas

Var det inte du som var jävligt negativt inställd till ett liv i husvagn/husbil och att äta som en militär.
PANG så sitter du där i en trång jävla husbil men ena handen i en äcklig jävla burk och den andra i Gordos byxor.
Ja ja själv skall jag precis avnjuta en riktigt god middag på restaurant Rolf´s kök, och till det dricka en underbar Brunello.
Jag älskar & saknar dig Jonas, in i bubblan upp i Canyon som vi säger.

See u

 
Ingen bild

Calle Robertsson

11 april 2008 21:28

Bra mantran. Själv brukar jag köra med "Det är aldrig försent att ge upp", men på morgondagens långpass skall jag använda "Living the dream!". Kanske det går bättre då. Återkommer med svar.

/Calle

 
Ingen bild

Calle Robertsson

12 april 2008 15:39

"Living the dream" funkade bra i snöslask och lera här i mellanmjölkens förlovade land. Till nästa pass tror jag det får bli "Rising to the challenge!"

Tack för tipsen!
/Calle

 
Ingen bild

Robin

14 april 2008 21:01

Amerikanernas peppningar och inspirationsord låter mycket bättre en på engelska lr vad sägs som "bara gör det" det låter som man är ganska irriterad. För övrigt är du jävligt bra bloggare Jonas. När du tävlar är det bara att

Bring you A-game!
så lovar jag att jag också gör det;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jonas Colting - 22 oktober 2010 09:53

Från och med i eftermiddag så bloggar jag på http://nyheter24.se/blogg/coltings-den-nakna-sanningen/ ...

Av Jonas Colting - 17 september 2008 15:39

Internet á la traudlaus finns absolut inte i den lilla enklaven av on som jag ar pa. Jag skriver pa en stor och konstig stationar dator som snarare ser ut som ett videospel eller sa... Darfor blir det tunt pa Coltingblogg denna veckan. Semester pa al...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 21:10

Jag har skrivit en artikel om Ö till Ö som finns att läsa på Slowtwitch; http://www.slowtwitch.com/Features/Island_To_Island_-_The_toughest_one-day-race_in_Sweden__524.html Engelsk läsövning! ...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 15:33

I fredags flög jag till New Jersey för att träffa Dr Phil och initiera ett coach/client-samarbete med honom.. Jag pratar alltså om "the other Dr Phil"; dr Phil Skiba som är en mycket välrenommerad idrottsläkare och triathloncoach. Efter 18 års egenco...

Av Jonas Colting - 11 september 2008 22:51

  Google Translator gör verkligen ett bra jobb! Vem har varit svenskspråkskonsult egentligen; Dr Alban?     Notes from the redaktionsmötet on planning for Saturday's sports broadcasts;    - Annika Sörenstam played his last Danish competition last...

Skapa flashcards