Direktlänk till inlägg 9 april 2008

Grand Canyon, been there, done that

Av Jonas Colting - 9 april 2008 04:35

Inte precis min typ av min löpning där minsta felsteg kan få en flygande nedför branterna....

Men vi gjorde det. Först ned via en led och det var som att köra flera tusen utfallssteg eftersom mycket av leden är i trappstegsavsatser med sten eller stock. Sedan över Colorado River, dricka vid Phantom Ranch (lemonad mmmmm) och sedan tillbaka över Colorado River och upp via en ny led. Att springa upp var som att köra flera tusen knäböj. Typ. Fast med ett ben.

Och sedan var det ju inte så mycket springande heller alltid för det var så brant och stenigt bitvis att jag hade 140-puls bara av att gå.

Dessutom hade jag med mig min trusted löparrygga som har hängt med ända sedan jag o Flinta sprang bort oss på fjället i FEM 1998 och jag hade med mig allehanda grejer som plåster, förstaförband, extra strumpor, vaselin och till och med ett par extra skor! Och en massa dricka. Gordo tyckte att jag såg ut som en sherpa och han sprang själv med en liten Perfektaflaska (0.20 l) samt i-Phone och i-Pod. Funkar inte för mig! Måste dricka mycket! Vi drack visserliggen två liter lemonad var nere i ravinen men jag fattar inte hur han klarar sig upp på så lite vätska. Jag drack ändå upp mitt vätskebälte samt två 0.8 litersflaskor på uppfärden och jag var duktigt törstig på toppen.

Den sista bilden varnar för det som vi just gjorde idag. Och jag förstår skylten! För på vägen upp låg det tjocka och flämtande amerikaner i drivor längs leden. Ju högre upp man kom desto fler muntra dårar mötte man, på väg ned i helt vanliga kläder och skor och utan vätska. Hoppas de fattar hur brant och jobbigt det är att ta sig tillbaka och att folk iallafall har vett att vända i tid.

Så 1500 klättrade höjdmeter idag, löpandes!

Tillsammans med 4000 m stabil simträning på morgonen så är det ytterliggare en gedigen träningsdag till ända.

Och dessutom så är vi fortfarande på hög höjd i Flaggstaff. Jag riktigt känner hur mina röda blodkroppar gör barn med varandra.

Måste sova nu, klockan är snart 20. Igår var jag så trött när jag lade mig att jag först på morgonen märkte att jag lagt mig mellan täcket och överkastet.

Ska försöka att göra det bättre nu. Puss och godnatt.

 
 
Ingen bild

Nanna

9 april 2008 08:21

Vilket fantastiskt landskap att springa i! Jag är inte alls avundsjuk här hemma i platta Skåne ;-) Låter verkligen som om ni får en ordentlig genomkörare på det där träningslägret. Hawaii Ultra borde kännas som en söndagspromenad i jämförelse, eller?

 
vickäy

vickäy

9 april 2008 09:38

letar du efter utmaningar eller gillar du bara träningen? :)

http://vickey.bloggagratis,se

 
Ingen bild

erik

9 april 2008 10:47

den där gropen ska jag ta o knalla i nån dag framöver. det är då säkert

 
Ingen bild

Anonym multisportare

9 april 2008 21:38

Kan vi inte alla skramla ihop till en orienteringskurs till Martin Flinta?

 
Ingen bild

Christian

10 april 2008 09:43

Det är inte ofta du skriver att du blivit trött av träninge;) På tiden kanske?:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jonas Colting - 22 oktober 2010 09:53

Från och med i eftermiddag så bloggar jag på http://nyheter24.se/blogg/coltings-den-nakna-sanningen/ ...

Av Jonas Colting - 17 september 2008 15:39

Internet á la traudlaus finns absolut inte i den lilla enklaven av on som jag ar pa. Jag skriver pa en stor och konstig stationar dator som snarare ser ut som ett videospel eller sa... Darfor blir det tunt pa Coltingblogg denna veckan. Semester pa al...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 21:10

Jag har skrivit en artikel om Ö till Ö som finns att läsa på Slowtwitch; http://www.slowtwitch.com/Features/Island_To_Island_-_The_toughest_one-day-race_in_Sweden__524.html Engelsk läsövning! ...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 15:33

I fredags flög jag till New Jersey för att träffa Dr Phil och initiera ett coach/client-samarbete med honom.. Jag pratar alltså om "the other Dr Phil"; dr Phil Skiba som är en mycket välrenommerad idrottsläkare och triathloncoach. Efter 18 års egenco...

Av Jonas Colting - 11 september 2008 22:51

  Google Translator gör verkligen ett bra jobb! Vem har varit svenskspråkskonsult egentligen; Dr Alban?     Notes from the redaktionsmötet on planning for Saturday's sports broadcasts;    - Annika Sörenstam played his last Danish competition last...

Ovido - Quiz & Flashcards