Alla inlägg under maj 2008

Av Jonas Colting - 15 maj 2008 20:23

Det är med tårar i ögonen och med arbetsflitens svett blänkande i pannan som jag stolt kastar av presenningen och avtäcker......

www.colting.se

!!!!!!!!

Live and running!

Och jag kan bara bocka och buga med mössan i hand för de outsinligt entusiastiska och idogt arbetande medarbetarna på Rekyl som ansvarar för teknik och design av sidan; Magnus Wallmark och Carl Nero!

Dessutom så är Tomas Eriksson ifrån Studio Bildbolaget i högsta grad insyltad genom att ha plåtat mig i världens alla hörn med en portfolio av klass som resultat.

Surfa in och beskåda.

Nu ska jag ta ett glas vin.

ANNONS
Av Jonas Colting - 14 maj 2008 23:49

Hav tröst! Eder bloggfrälsare har återuppstått ifrån de döda. Eller iallafall ifrån det mörkrets katakomber där arbetsfrenesi härskar och pliktkänslans åttasvansade prygel strimmat mina ömkliga axlar.

Mången är de nätter där jag av oro och ångest över obloggade tankar fått gråta skammens tårar och kallsvettsbakad mellan sliriga lakan vänt mitt anlete mot de högsta makter och med brusten stämma mellan skälvande läppar viskat fram; "Heliga Guds bloggmoder som är i himmelen se till mig som i bloggtanken liten är och av Jesus och hans sju dvärgar lider brist amen amen amen hallelujah Carola Häggqvist"

Efter tretton timmars syndabekännelse samt med blodiga knäns krypande till korset i mitt privata Golgata så är jag uppfylld av den heliga blogganden och kan nu teckna i pergamenten mitt livs senaste historik. Thankyoulittleol´babyjesus!


Det här säger jag Judas Iskariot till;

-att jag har haft en bisarrt intensiv period under den senaste veckan och en halv. Ny hemsida som ska bli klar, förberedelser till Göteborgsvarvsmässan, träning, föreläsningar kors och tvärs och allmänt management by fear. Men OK då; I love it!

-att jag trots allt valde att inte springa Lidingö Ultra. Anledningarna var flera. Dels hade jag en lätt ömhet i en knäskålssena som gjorde sig påmind vid utförslöpning efter ca 1.15 så jag ville inte fresta det. Sedan så ville jag prioritera hemmaträning utan avbrott samt mina övriga projekt. Slutligen så kommer jag att köra så många hårda triathlontävlingar och vill spara benen något. 50 km löpning i tävlingsform kostar trots allt en del…..Men jag var grymt sugen hela tiden och längtade till Lidingö!

-toalettpapper utan tydlig startkant. Ohyggligt irriterande. Vart börjar man? Det blir bara jobbigt när man sitter där och ska byta rulle. Nu är det slut på budgetbajsande. LyxLambi härnäst.

-automatiska dörrar och grindar som öppnar sig liiiiite för långsamt så att man måste sakta ned precis sådär i onödan. Eller ännu värre; sådana med helt defekta sensorer som stänger grinden rakt in i skrevet på en. Typisk Coop Forum-grej.

 

Det här säger jag Amen till;

-att min nya hemsida blir grym! Lanseras på fredag.

-att min monter på Göteborgsvarvsmässan blir lika sweet! Kom besök.

-att jag har så många omåttligt kompetenta och supportande individer i min ringhörna! Sponsorer, samarbetspartners, träningskompisar, bror, flickvän…. ”No man is an island” som gamle John Donne en gång sade….

Nu är det framförallt Carl och Magnus på Rekyl i Borås som har dragit ett hästjobb med mitt mässmaterial och hemsida sam Peter Eckerud på Delling Expo som oförtrutet trycker allt materiel som levereras i absolut sista stund till honom.

-att min form är på ständig uppgång och att jag vann Grabbatagets 8 kilometer i onsdags före diverse skidåkare, orienterare och annat löst folk.

-att sommaren är här och att jag simmade utan våtdräkt i sjö i början av maj! Och det var inte ens kallt! Är det här växthuseffekt så ska jag köra min SUV extra mycket…..

-att det är så fanatiskt kul att föreläsa! Idag har jag varit i Gällivare och pratat om schmööööör bland annat. Och även om det betyder att jag får springa mitt löppass mellan 21 och 22.15 så är det ändå all good.Nu måste jag tyvärr gå och lägga mig igen och ser fram emot en from natts sömn med det goda samvetets rena drömmar och flitets lykta lysande bakom ögonlocken.


ANNONS
Av Jonas Colting - 4 maj 2008 21:23

Le finale i le Tour.

18 soliga mil mellan Växjö och Borås igenom den böljande terrängen. Stundom i civiliserad fart och stundom i riktigt stadig fart där vi rullade fram i runt 40-42 km/tim. Med lugn rull i starten och slutet och genom samhällen så snittade vi till slut 36 km/tim.

Vi sprang en kort halvtimma av cykeln och avnjöt efter det en fantastisk brunchbuffet på Deli. Alla på Touren fick hedersomnämnanden i någon form samt applåd.

Imorgonbitti blir det distanslöp med Pasi. Making it happen!

Av Jonas Colting - 3 maj 2008 21:55

Vilka träningskompisar!

Den här veckan är som ett impromptu landslagsläger. Det är synnerligen inspirerande att träna stora dagar med Ted, David, Clas, Thobbe, Pasi, Joakim Berggren och de andra som delar på vedermödorna under touren.

Det är skönt positiv stämning som präglar vår grupp och jag inser verkligen värdet av att omge mig med så många starka viljor som hjälper mig att bli bättre.

Idag öppnade vi dagen med ca 10 km löpning på en blandning av väg och terrängspår.

Efter frulle rullade vi ut mot Växjö och det hade ryktats om en mera timid fart under dagens 10 mil eftersom vi hade 21 mil igår och ser fram emot 20 mil imorgon. Denna sorglösa och soliga attityd präglade vår körning uppåt Småland mellan sjöar och äppellundar men tids nog så började saven stiga hos boysen och snart lade vi alla in våra saftigaste dragningar innan alla fördämningar slutligen brast någon mil utanför Växjö och David och Ted vägrade växla från täten utan maxade ut varandra helt locked in battle och jag trodde någon skulle explodera en artär eller så för det var rena tractorpullingen och klungan satt och sladdrade som en vante bakom..

Själv satt jag för dagen på min linjecykel då min aerobåge gått sönder och jag saknade därför det rätta powertrycket utan fincyklade bara.

Hursomhelst så anlände vi till slut till Växjö och passerade någonstans på vägen in till centrum stället där jag närapå drunknade i lera någon gång 1994 under alkoholförtäringens vingliga irrfärder som student. Men det har vi dragit ett streck över; jag och min moral.

På tal om moral; Ted sade till mig idag helt oförhappandes: "Du är min sämsta simträningskompis!" Och det bara för att jag ibland (ofta) ändrar och modifierar mitt i serier och simpass. Typ simmar paddel/dolme när det ska vara sammansatt. Eller bara går upp och tycker att jag är klar. Då blir stackars Ted helt förtvivlad.

Men idag gjorde jag honom stolt! För vi avslutade dagen med ett simpass på 5000 meter och jag följde Teds simpass till punkt och pricka. Och simmade inte arm där det inte skulle vara arm.... Bland annat så dunkade vi loss åtta varv av 4x50 fart start 45 + 100 löst start 2 min..

Det var hårt för pojkarna. Både David och Clas fick pump i pecsen! Beefcake någon?

Av Jonas Colting - 2 maj 2008 22:19

10 km löpning innan frukost.

Och den har jag delvis i mina Tupperwareburkar. Fruktsallad, quinoa och avokado.

Sedan 21 mil cykel mellan Lund och Karlshamn via Kivik, Åhus och Bromölla.

Så nu är vi trötta.

En säng. En kvällstidning. Indiana Jones. En punschpralin.

Imorgon gör vi det igen!

Av Jonas Colting - 2 maj 2008 10:15

I underbart friskt och fuktigt väder rullade vi ut ur Halmstad och satte med ystra ben och euforiska sinnen upp jakten på Hallandsåsen. Där kunde vi äntligen släppa på tyglarna och jobba upp lite pump i benen:)

Den friska fukten tilltog en aning i styrka på andra sidan åsen men stärkta av att vara i det bördiga Skånelandet så var det idel skratt och glamour i le peloton.

Siktet var inställt på Eslöv (Eöusleuuw) och vidare till Lund, courtesy av GPS-mannen á la Martin som styrde våra irrfärder ifrån bakre led. Dessvärre så föll Martin av tempo under de sista milen och det är en läxa för de som drar i täten på 500 watt, att man ska inte hänga av kartläsaren!

I denna vevan blev världen according to Colting lite haltande, sned och min syn blev en lång Tingstadstunnel. Detta var sannolikt en följd av kylan, matbrist och att vi inte stannat någon gång för drickapåfyllning trots mina enträgna vädjanden. Som tur var hade Pasi i sann gourmandstil packat fickorna fulla med baconmackor och jag fick tacksamt emotta denna himmelska fröjd som genast vederkvickte mitt humör. Jag vill också poängtera hur trött man blir i ögonen av fem timmars bakhjulssprut och drivregn.

Moralen var stark hela vägen och bastun i Lund var grym! Där inhalerade jag två liter medhavd quinoa, fruktsallad och sojamjölk.

I sann Luthersk stil hade vi också öppnat dagen med 3000 m simning i Halmstad på Nautilusbadet. Livin´the dream!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se