Direktlänk till inlägg 28 juli 2008

Våtdräkt anyone?

Av Jonas Colting - 28 juli 2008 22:13

Jag simmade 3 kilometer i Öresjö idag. Jag simmade över till roddklubben och tillbaka och det var som att simma i en bassäng rent temperaturmässigt. Jag simmade utan våtdräkt och det var inte en tillstymmelse till kyla någonstans och jag var riktigt "svettig" när jag var klar. Enligt uppgift så håller Öresjö just nu 24 grader och det är utan tvekan det varmaste jag upplevt sjön.

Detta tubbar ju frågan hur man kommer att göra i helgen under Kalmar Triathlon? Sveriges till antalet största tävling men också med det största antalet nybörjare. Och simning i öppet hav känns nog sådär bekvämt för många...Men likväl så är reglerna i tävlingsreglementet otvetydiga. Vid en vattentemp över 23 grader så ska våtdräkt vara förbjuden.

Kan man gissa att vattnet kommer att mätas till 22.9 eller så på lördag morgon?

I samma anda undrar jag hur Stockholm Triathlon har lyckats att få dito regler åsidosatta för SM-tävlingen den 24 augusti? På hemsidan står det klart och tydligt att vätdräkt kommer att vara obligatoriskt oavsett vattentemperatur. Vem har sanktionerat det?

EDIT: Nu ser jag att man har modifierat den informationen till att bara inkludera obligatorisk våtdräkt för masters- och motionsklassen. Tur att man inte 40+ och duktig simmare om det nu skulle råka vara varmt i vattnet..

 
ANNONS
 
Ingen bild

Joel

29 juli 2008 07:48

Det står även på http://www.kalmartri.com/ under simning att våtdräkt är obligatoriskt. Jag hoppas att man i alla fall får använda den i motionsklassen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jonas Colting - 22 oktober 2010 09:53

Från och med i eftermiddag så bloggar jag på http://nyheter24.se/blogg/coltings-den-nakna-sanningen/ ...

Av Jonas Colting - 17 september 2008 15:39

Internet á la traudlaus finns absolut inte i den lilla enklaven av on som jag ar pa. Jag skriver pa en stor och konstig stationar dator som snarare ser ut som ett videospel eller sa... Darfor blir det tunt pa Coltingblogg denna veckan. Semester pa al...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 21:10

Jag har skrivit en artikel om Ö till Ö som finns att läsa på Slowtwitch; http://www.slowtwitch.com/Features/Island_To_Island_-_The_toughest_one-day-race_in_Sweden__524.html Engelsk läsövning! ...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 15:33

I fredags flög jag till New Jersey för att träffa Dr Phil och initiera ett coach/client-samarbete med honom.. Jag pratar alltså om "the other Dr Phil"; dr Phil Skiba som är en mycket välrenommerad idrottsläkare och triathloncoach. Efter 18 års egenco...

Av Jonas Colting - 11 september 2008 22:51

  Google Translator gör verkligen ett bra jobb! Vem har varit svenskspråkskonsult egentligen; Dr Alban?     Notes from the redaktionsmötet on planning for Saturday's sports broadcasts;    - Annika Sörenstam played his last Danish competition last...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se