Direktlänk till inlägg 29 juli 2008

För syns skull?

Av Jonas Colting - 29 juli 2008 09:13

En bloggläsare gjorde mig uppmärksam på att Kalmar faktiskt har obligatorisk våtdräkt oavsett vattentemperatur. Alltså; man FÅR inte ens välja att inte simma med dräkt även om vattnet är varmt...

Nu undrar jag vad vitsen är att överhuvudtaget ha regler och reglemente avseende vattentemp och våtdräkt om det ändå går att kringgå reglerna på ett så godtyckligt och självsvåldigt sätt.

Om man hänvisar till säkerheten så är den enda ursäkten som jag kan tänka mig att man vill skydda deltagarna från stora stim av maneter; något som inte är fallet i Kalmar. Annars så är det väl en eftergift till alla de som simmar riktigt dåligt...Tough shit säger jag, triathlon består faktiskt av tre discipliner men jag vet att många egentligen bara tränar cykel och löpning för att sedan duscha lite extra sista veckan.

Man kanske ska ställa in simningen överhuvudtaget? Så att det inte händer något liksom...Det vore ju för hemskt om det fanns deltagare som blev trötta eller kalla uj uj uj.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Niclas

29 juli 2008 09:47

Håller med helt och hållet. Våtdräkten ska vara där för att man inte ska frysa ihjäl. Vid 23 grader så är den bara med för flythjälp. Ska man få ha motor på cykeln oxå?

 
Ingen bild

jarbin

29 juli 2008 11:32

våtdräkt i saltvatten är dubbelt handikapp. Iofs är Kalmarsund inte direkt salt, men saltare än Öresjö är det ju och då ökar flytkraften. Tycker faktiskt man skall behöva kvala in till Kalmar med minst ett gäng olympiska och ngn HIM under vettig tid, typ max 2:30/5.00 snitt.
BTW cyklade 105 km från Fiskebäckskil till Göteborg imorse, ett skönt pass inför Tjörn HIM. Öarna är rätt kuperade så jag kan rekommendera typ 12-24 bak, min 11-21 var lite svår att driva ibland. Det gick dock bättre än väntat på 3:35 inkl en del navigering.
Jaga jaga!
//
jarbin

 
Ingen bild

jacob

29 juli 2008 11:47

kan inte mer än hålla med. avskaffa våtdräkten :)

 
Ingen bild

anti-paragrafryttaren

29 juli 2008 12:17

Samma regler för alla så det är ju inte mycket att orda om. Själv har jag ingen tempocykel men gnäller inte för det. Utan våtdräkt hade säkert hälten backat ur, hur kul är det för en redan marginaliserad sport?

 
Ingen bild

j

29 juli 2008 12:21

våtdräckt mot maneter och munskydd mot alger...

De kanske ska dela ut nån sorts u-båts kikare för navigering också?

 
Ingen bild

Joey

29 juli 2008 13:38

Varför skulle man behöva kvala? För att IM är farligt för de mindre tränade? För att vi är i vägen för er?

 
Ingen bild

Henrik

29 juli 2008 13:38

Våtdräkt eller inte? Det brukar ju alltid bli ett ämne för diskussion när vädter är varmt. Var på IM France 2002 som föregicks av en värmebölja och jag är rätt säker på att vattnet var varmare än 23 grader men våtdräkt var tillåten. Sjön i Gerardmer är ju inte direkt stor.
Att jämföra badtemperaturen i Öresjön med dito i Kalmarsund är väl inte helt enkelt. Man skall väl mäta temperaturen på ett antal ställen där bl.a längst ut från land är ett. Om det nu skulle vara över 23 grader vid badstranden så är det inte så säkert att det är detsamma där den mesta av simningen genomförs. Vattnet i Kalmarsund rör ju på sig också. Nu vet ju inte jag hur strömt det är i Öresjön.

Förresten, vad har du emot Kalmar Triathlon?

 
Sonja

Sonja

29 juli 2008 14:21

haha, jag tycker det är lite skumt, för ifall våtdräkterna är för amatörerna så borde borde det ju nästan vara tvärt om. Alltså amatörer har väl inga våtdräkter? Dom har ju knappt badkalsonger.

http://burriburr.wordpress.com

 
Ingen bild

studenten

29 juli 2008 21:11

Off topic: Har läst lite om framfotalöpning/hällöpning. Och i det jag läser finner jag:

+ minskad belastning på knäna
- ökad belastning på vader och hälsenor.

prestation: oklart vad som är bäst. Det viktiga verkar vara var man sätter ner foten i förhållande till kroppen, inte vilken del av foten man landar på.

Var du något att bjuda på vad gäller steget?

 
Ingen bild

trirobban

29 juli 2008 22:05

Vad har du imot Kalmar triathlon. Har kört IM tävlingar utomlans där var det obligatorist

 
Dick

Dick

30 juli 2008 00:06

För att triathlon ska bli riktigt stort kanske man (kanske helgerån att skriva här) borde korta av simdelen och ev öka längden på cykel- och löpmomenten. Om inte kommer sporten tyvärr i huvudsak att fortsätta domineras av gamla elitsimmare. I löpning och cykel kan man "kötta och kämpa" men i simning utan teknik inlärd i unga år är de flesta chanslösa.

http://dickbengtson.blogspot.com

 
Ingen bild

Magnus Svahn

30 juli 2008 00:32

Kalmar Triathlon är en tävling för alla som har drömmen om att få prova på en fulldistans. Många deltagare saknar simbakgrund och det är lätt hänt att få en spark eller några kallsupar i trängseln under simningen.
Med våtdräkt flyter man även om man skulle få tillfällig andnöd och panik. Detta är en säkerhet för alla, såväl deltagare som arrangör. Rena elittävlingar med "proffs" har inte samma behov av våtdräkt då flertalet har simbakgrund. Då är våtdräktens huvudsyfte "bara" att simma snabbare.

 
Ingen bild

Niclas

30 juli 2008 11:17

Dick> Tycker simningen är för kort i relativitet till de andra grenarna på långdistans. Tycker man inte om att simma finns Duathlon.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jonas Colting - 22 oktober 2010 09:53

Från och med i eftermiddag så bloggar jag på http://nyheter24.se/blogg/coltings-den-nakna-sanningen/ ...

Av Jonas Colting - 17 september 2008 15:39

Internet á la traudlaus finns absolut inte i den lilla enklaven av on som jag ar pa. Jag skriver pa en stor och konstig stationar dator som snarare ser ut som ett videospel eller sa... Darfor blir det tunt pa Coltingblogg denna veckan. Semester pa al...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 21:10

Jag har skrivit en artikel om Ö till Ö som finns att läsa på Slowtwitch; http://www.slowtwitch.com/Features/Island_To_Island_-_The_toughest_one-day-race_in_Sweden__524.html Engelsk läsövning! ...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 15:33

I fredags flög jag till New Jersey för att träffa Dr Phil och initiera ett coach/client-samarbete med honom.. Jag pratar alltså om "the other Dr Phil"; dr Phil Skiba som är en mycket välrenommerad idrottsläkare och triathloncoach. Efter 18 års egenco...

Av Jonas Colting - 11 september 2008 22:51

  Google Translator gör verkligen ett bra jobb! Vem har varit svenskspråkskonsult egentligen; Dr Alban?     Notes from the redaktionsmötet on planning for Saturday's sports broadcasts;    - Annika Sörenstam played his last Danish competition last...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se