Alla inlägg under juli 2008

Av Jonas Colting - 18 juli 2008 16:06

SSU vill starta en egen friskola som enligt ansökan vill ”sätta människan och individen i centrum”. Vidare ämnar skolan att satsa på kunskap och vara öppen för alla.

http://www.bt.se/nyheter/boras/boras-kan-fa-socialistisk-friskolabr-ssu-lamnar-in-ansokan-pa-torsdag(740935).gm

Denna ansökan känns något förvånande. För att inte säga överflödig..

För såvitt jag vet så bygger hela det nuvarande grundskolesystemet på en socialistisk grundsyn utan vare sig nivågruppering eller någon som helst hänsyn till just olika individers mognad, ambition och inlärningstakt.

Jag ryser vid tanken på att min högstadieklass skulle ha haft engelska och matte tillsammans istället för den nivågruppering mellan alla klasser i årskullen som vi hade; samt indelning i allmän och särskild kurs.

Att i samma klass ha undervisning för lågmotiverade elever som knappt kan vänta till skolan ska avslutas så att de får börja hamra eller snickra och högmotiverade elever med akademiska ambitioner fungerar bara på papperet hos sossepolitiker som sitter på lagom avstånd ifrån skolans värld. En värld där de sämsta inte får hjälp, de bästa ingen stimulans och de där emellan får följa minsta motståndets lag.

 

Men om det nu ska vara så att SSU ska ha en egen friskola så har jag här lite förslag på ämnen som bör ingå i deras kursplan…


-Jantelag;

Under parollen att i ett sossigt Sverige får inga träd växa till himlen. Dessutom är det en självklarhet att alla människor är exakt lika, har lika förutsättningar, ambition, behov och krav. Hur skulle det se ut annars? Denna kurs leds under slagorden ”är du så j-a bra själv då” samt ”vem f-n tror du att du är”

 

-Mellanmjölks-Sverige;

En kurs i att göra Sverige mer lagom.

 

-Hur man kan klaga på regeringen trots att Sverige går bättre än någonsin;

Eller hur man kan hitta argument att skylla på borgarna det som sossarna själva underlåtit att göra de senaste 20 åren vid makten..

 

-Klyschor, floskler och politisk korrekthet;

Hur man kan gå allmängiltigt humanistiska värdeord som exempelvis medmänsklighet och rättvisa att låta som av sossarna patentsökta slogans.

Dessutom lär man sig i den här kursen att uttrycka sig på ett så fullständigt urvattnat, likgiltigt och genomskinligt sätt att inte en enda majoritet, minoritet, minaret eller intresseförening kan tänkas bli det minsta illa berörd eller kränkt. För vi är alla så lättkränkta i Sverige.

Kursledare här är Mona Sahlin som utvecklat detta till en konstart.


-Bidrag, passivitet och beroende

Hur vi kan få minst hälften av väljarkåren att om inte tycka om vår politik i alla fall frukta konsekvenserna av att behöva resa sig ur träsk av bidragspassivitet och beroende som är adelsmärket för socialdemokratisk politik. Så om vi inte kan lyckas locka till oss väljare med positiva budskap så kan vi alltid skrämma kvar väljare.. Karl Marx tes om att religion är opium för folket har numera ersatts av att Försäkringskassan är opium för folket.

 

-Socialism i ett internationellt perspektiv-en framgångssaga!

Detta blir dessvärre en ganska kort kurs. Såvida vi inte hittar förmildrande omständigheter kring Rumänien, DDR och Pol Pot….

ANNONS
Av Jonas Colting - 16 juli 2008 23:12

Medan jag simmade idag så hade jag hela tiden en känsla av att vara iakttagen, vaktad, lurad på. Jag kände en närvaro av något annat..

Men äsch, man inbillar sig så mycket....

ANNONS
Av Jonas Colting - 16 juli 2008 22:58

Jag har vigt mitt liv åt kampen mot allt vad hårt underlag, suga sportstuga och budgetboende heter. I USA använder man ofta frasen "in the comfort of your own home" när det gäller olika reklamsammanhang för träningsmaskiner etc. Och just den frasen är mycket applicerbar på min inställning till resa och boende. Är det sämre än "the comfort of my own home" så får det kvitta. Eller rättare sagt; jag skulle aldrig snåla så på viktig och avslappnande komfort när det gäller något så viktigt som tävling eller träning. Eller semester. Eller, jämt!

Det är därför som jag aldrig kommer att bli en bra idrottsledare i framtiden som i ur och skur accepterar äcklig bulkmat till frukost efter att sovit med 30 andra i en gympasal. Jag säger; lås dörren till salen på kvällen och sov på hotell så får kidsen leka 10 små negerpojkar där inne. Jag menar, vad kan hända?

Hursomhelst; just nu sitter jag PRECIS rakt framför det här panoramafönstret med en rykande varm espresso i handen vilket behövs efter två kilometer öppet vatten utan våtdräkt.

Det är glamour, det är Twin Peaks-känsla, det är softisch, det är lyx.

Snart ska jag äta bärmix också!

Av Jonas Colting - 16 juli 2008 05:16

Jag blir så barnsligt nöjd när jag gör tekniska genombrott på egen hand....

Som att lära sig enkla saker med digitalkameran eller att installera handsfree till mobilen. En mobil som jag för övrigt haft i två år och fortfarande inte listat ut hur man tar emot MMS eller lyssnar på musik på....Men det är petitesser... För nu har jag lärt mig att lägga ut Youtube-klipp på bloggen! Vilket ju tydligt framgår av mina senaste två inlägg.

.....som görs ifrån hotellsängen på Crowne Plaza Resort & GolfClub i Lake Placid. Mer om detta senare men jag redan nu nämna att hotellet är en burlesk blandning av Twin Peaks (mycket furu, kanske en dvärg) och The Shining (långa korridorer och en som heter Jack). Hur som helst är det snyggt. Travel in style! Och de har frukost med klass! Buffetblogg.

Av Jonas Colting - 16 juli 2008 04:37

Snyggare än så här blir inte en man i vit sparkdräkt...

Och ingen, jag menar INGEN har dansat bättre än Elvis eller uppburit en tidig version av Bobby Ewing-hår bättre än honom.

Och dräkten! Jag hade gett halva mitt löpsteg för en dag i den och lika lealösa höftböjare..

Av Jonas Colting - 16 juli 2008 04:24

Plocka ut afron och vispa upp lite brown sugar; this is the shit!

Bättre än såhär blir inte musik...

Av Jonas Colting - 13 juli 2008 23:58

Det är glädjande att den dansande dvärgen ifrån Twin Peaks har fått en ny ledande roll, den här gången i HBO-serien Carnivale.

...fast han var bättre när han dansade lite roligt och pratade baklänges.

Av Jonas Colting - 13 juli 2008 22:42

Åtta timmars träning igår, fem timmar idag med liter mer intensitet. Det är "backing it up"; att dag efter dag efter dag kunna prestera bra träningsresultat och att ha så bra rutiner att ingen enskild dag tar knäcken på kontinuiteten.

Löpintervaller, simintervaller och avslutningsvis 10 mil fartlek på cykeln med 275 snittwatt på hela passet.

....och livet blir inte bättre än att komma runt med kraft på en kurvig väg med vinden i ryggen och motljuset som sköljer över kroppen och gör hela tillvaron till en enda gyllene svettglans i 130-puls samtidigt som i-Poden gör en perfekt shuffle som ett soundtrack of our lives.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se