Direktlänk till inlägg 14 augusti 2008

Ta bort Prao´n

Av Jonas Colting - 14 augusti 2008 11:15

Vilka är kraven för att få jobba på SVT Sport? Bör man vara mindre allmänbildad och sportkunnig än det svenska genomsnittet?

Det är den enda förklaringen som jag kan hitta efter att ha tittat på gårdagens Sportnytt där den stapplande hallåan pratade OS-pingis och presenterade en av de svenska deltagarna som Jörgen Pettersson. Vem f-n är Jörgen Pettersson? Däremot så vet jag, och hela svenska folket, vem Jörgen P-e-r-s-s-o-n är....Han är ju med i sitt sjätte OS så man kan ju tycka att han iallafall förtjänat att få rätt efternamn vid det här laget...

Därefter hoppar vi raskt till rodden där samma stjärnskott på SVT Sport presenterar Lassi Karonen som idrottaren som har Sveriges största lungor. Bäste herr mongoloid; vad Lassi har är Sveriges högst uppmätta syreupptagning vilket är en milsvid skillnad och som storleken på lungorna inte har den ringaste koppling till.

Att göra (visserligen felriktade) referenser till någons anatomi och i det här fallet lungor är lika absurt som att i förbigående komma med påståenden som exemepelvis "och bla bla tog sig vidare till morgondagens semifinal efter en habil insats och han har för övrigt också Sveriges största penis"

Fattas bara att samma reporter kommenterat löpning och benämnt det som springning för att det skulle vara uppenbart att man fått kalla in extrapersonal ifrån SVT Kultur för att jobba på hemmaplan medan resten är i Kina.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Mia

14 augusti 2008 11:38

"Bäste herr mongolid;"
Inte så snyggt att skriva, väl?

 
Ingen bild

Stefan

14 augusti 2008 13:54

nej, det stavas väl 'mongoloid'? Generellt kan jag nog hålla med Jonas om den låga klassen på sportjournalister, men samtidigt så får man väl se det till standarden på jounalister överlag och då är det väl snarare bättre än genomsnittet?

 
Sofia

Sofia

14 augusti 2008 14:47

Haha :-) vilken underbar analys! Håller med till 100%

http://www.sofiabyhlinder.se

 
Pälle

Pälle

14 augusti 2008 14:58

Håller såklart med Mis och det av två anledningar. Dels för att det är inget man bör kalla någon eftersom det är en sjukdom. Men om du nu var tvungen och kanske vet att herr X är sjuk så borde det stått "Bäste herr mongolOid" det var alltså ett o för lite ;-)

"Bäste herr idiot" eller "Bäste herr trötthuvud" hade varit så mycket bättre. Tack annars för snusförnuftiga OS-inlägg. När kommer det något Aras brottningspalaver och de korrupta domarna?

http://teamrockrunners.blogspot.com

 
Ingen bild

nisse

14 augusti 2008 15:55

Förutom fåntrattarna på svt så kommer här en uppenbart störd journalist på sydsvenskan, och hennes cykel-krönika:
http://w2.sydsvenskan.se/gatu/2008/08/14/kronika-fragan-om-dopning-maste-stallas
lite av det grövsta jag sett på länge....
och asroliga kommentarer

 
Ingen bild

Flow

14 augusti 2008 22:22

Nisse: Du är min husgud ett bra tag framöver. Den bloggen du via länk hänvisar till är ett av de mest magstarka kränkningar jag någonsin sett i idrottssammanghang - journalister, sportdårar, allmänt kunniga, insatta-enligt-egen-utsago, samt övriga inräknade - S K A N D A L Ö S T är ordet!

Anja Gatu: Få se hur fort du kan springa, dopad eller ej: I det gatlopp du själv arrangerat!

 
Ingen bild

Jaqueline

14 augusti 2008 23:13

hmmmm, jag vet att du dömmer journalisterna ganska hårt, med rätta, men det här med lungorna är ju för att även de som kan mindre om sport än medelsvensson skall kunna hänga med då man kopplar lungorna med kondition. Ju större målgrupp ju gladare är de(feta och otränade)gubbar i kanalens ledning. Hade sportkanalen riktats till, låt säga, trilatheter och andra som tränar dygnet runt så skulle programmet se helt annorlunda ut!

 
Ingen bild

Chrille

18 augusti 2008 14:05

Jag tror att kriteriet för att bli kommentator i SVT är att man får röstbrytningar lite då och då. Det är därför Jakob Hård får vara med varje gång :)

 
Ingen bild

Mikael Rosén

20 augusti 2008 08:29

Lassi har såvitt jag vet den syreupptagning som är högst uppmätt och känd i hela världen. Något som hänger ihop med durationen på hans arbete och hans storlek.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jonas Colting - 22 oktober 2010 09:53

Från och med i eftermiddag så bloggar jag på http://nyheter24.se/blogg/coltings-den-nakna-sanningen/ ...

Av Jonas Colting - 17 september 2008 15:39

Internet á la traudlaus finns absolut inte i den lilla enklaven av on som jag ar pa. Jag skriver pa en stor och konstig stationar dator som snarare ser ut som ett videospel eller sa... Darfor blir det tunt pa Coltingblogg denna veckan. Semester pa al...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 21:10

Jag har skrivit en artikel om Ö till Ö som finns att läsa på Slowtwitch; http://www.slowtwitch.com/Features/Island_To_Island_-_The_toughest_one-day-race_in_Sweden__524.html Engelsk läsövning! ...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 15:33

I fredags flög jag till New Jersey för att träffa Dr Phil och initiera ett coach/client-samarbete med honom.. Jag pratar alltså om "the other Dr Phil"; dr Phil Skiba som är en mycket välrenommerad idrottsläkare och triathloncoach. Efter 18 års egenco...

Av Jonas Colting - 11 september 2008 22:51

  Google Translator gör verkligen ett bra jobb! Vem har varit svenskspråkskonsult egentligen; Dr Alban?     Notes from the redaktionsmötet on planning for Saturday's sports broadcasts;    - Annika Sörenstam played his last Danish competition last...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se