Direktlänk till inlägg 31 augusti 2008

5:a på VM idag!

Av Jonas Colting - 31 augusti 2008 18:47

Imorgon kommer en längre rapport för jag äter en snabb buffé och skriver detta samtidigt innan jag ska på prisutdelning.

Då kommer en utförlig snyftarhistoria om de besvär jag har haft den senaste månaden sedan jag ramlade/halkade/snavade när jag åskådade Kalmar Triathlon och skadade ryggen. Det har varit allt från baksida lår, ljumskar, matsmältningsbesvär och nu senast en ischiasliknande åkomma på grund av detta. Mitt team hemma i Borås har jobbat övertid med detta men tre dagar innan loppet kunde jag bokstravligen inte springa överhuvudtaget när jag hade anlänt till Holland. Jag var minst sagt orolig.

Dock lokaliserade jag en osteopat i Amsterdam som var guld värd! Under två timmar jobbade han så att svetten rann och masserade muskler och mekade med SE-leder och L4 L5-kotor så att det smattrade mellan väggarna.

Sedan har landslagets Janne Massör följt upp detta med två eller tre kortare behandlingar varje dag och miraklet skedde att jag kunde springa igår; om än stelt och idag på loppet så var det golden! För första gången på en månad sprang jag idag utan strama baksidor, ljumskar eller konstig känsla i benen för att inte tala om att jag inte kände ett jota av någon ischias eller felplacerad ryggkota.

Loppet i korthet bestod av att jag simmade sämre än sämst och blev helt lemlästad i simstarten där samtliga tävlande simmade in mot mitten där jag låg. Tumult, stora vågor och noll sikt i innanhavet samt en alldeles för lång bana gjorde att simtiderna var sjukt dåliga och jag var evigheter efter i en andragrupp och på typ 15:e plats ut på cykeln.

Väl på cykeln så hade jag trycket direkt och körde de första 60 km på 1.24 och avancerade stadigt. Andra varvet var också bra och jag växlade som 10:a till löpningen.

Efter en inledande shuffle med spänd buk och obefogad oro över eventuella symptom i ben/rygg så släppte allt och jag bara sprang sprang sprang allt vad jag hade. Jag hade lite håll mellan 16 och 18 kilometer men kunde sedan släppa på afterburnern och jobbade tokigt hårt de sista fem kilometerna och lyckades plocka två placeringar de sista tre kilometerna och höll farten ända in i kaklet. Shit vad trött jag var!

Men jag har så vitt jag vet den snabbaste löptiden eller möjligtvis den näst snabbaste då fransmannen som vann också rann på. Pasi trodde att jag hade 1.48 vilket stämmer med vad jag hann se på scoreboarden också och isåfall är det ju enastående med tanke på att det dessutom var augustis varmaste dag med 28-30 grader. Typiskt att den kom idag! Hösten var ju här och det var ju perfekt och hunky-dory.

Så ligger det till i korthet. Jag är mycket glad och nöjd med mitt lopp och min insats och även med min placering för tidigare i veckan trodde jag inte ens att jag skulle kunna vara med utan ville helst bara krypa ned gråtande under täcket istället.

 
ANNONS
 
Jojje

Jojje

31 augusti 2008 19:11

GOOD JOB!

http://thelongroad.wordpress.com

 
Ingen bild

Stefan N

31 augusti 2008 19:42

Grattis till femteplatsen! Verkligen imponerande, särskilt under de omständigheterna.

 
Ingen bild

Erik

31 augusti 2008 19:44

HAHA varför körde du stockholm triathlon om du hade ont då?
Hörde att du inte körde lidingö sprinten, vare teknisk? svar nej men du ballade ur...
Grattis till 5:te paltsen:)

 
Ingen bild

Imponerad motionär

31 augusti 2008 20:10

Grattis! Jag följde med spänning loppet på nätet när du plockade placeringar. Några km löpning till så hade du tagit dom! Ta väl hand om kroppen nu så att du kan sätta dom på plats i nästa VM.

 
Niclas B

Niclas B

31 augusti 2008 20:16

Bra jobbat och grattis! Synd att du hade otur med simningen.

http://niclas-b.bloggagratis.se

 
Ingen bild

woffe

31 augusti 2008 20:39

Bara att gratulera !

 
Bernhard

Bernhard

31 augusti 2008 23:34

Strångt jobbat Jonas. Elitidrott är som ballett för hyperkänsliga travhästar. Går det minsta fel är det kört. Ibland undrar man hur ni står ut. Only pain, not so much gain, ... men fan vad det är roligt när allt fungerar. 42,8

http://thetrimaster.bloggagratis.se

 
Bernhard

Bernhard

31 augusti 2008 23:36

(inte klart... slank iväg) 42,8 km/h på cykel och 3:36 tempo på löpning borde man vara verkligen nöjd med.

http://thetrimaster.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Bernhard

31 augusti 2008 23:49

Tävlingens hemsida och resultatrapportering är under all kritik. Hittade till slut en lista
http://www.triathlon.org/zpg/zresults-evt-dtl.php?call=TVRFdw==&id=MTA2NA==&rsid=2623
som säger du är femma. Grattis!

 
Peter Karlsson

Peter Karlsson

31 augusti 2008 23:57

Stort Grattis!

Satt vid datorn & följde loppet, strong upphämtning!!!

Din insats var perfekt inspiration när jag i eftermiddags körde ett 5 km testlopp inför Powerman Zofingen nästa helg. Sprintade runt på för mig utmärkta 17:20 med lätta ben & mycket kvar att ge! Nästa helg, då j****r....

http://dragana-peter.bloggaggratis.se

 
Ingen bild

Micke Selvín

1 september 2008 09:04

Grattis och kul att du är nöjd med loppet!

 
Ingen bild

mr loverlover

1 september 2008 10:27

Gratulerar!!!

 
Ingen bild

Karlsson

1 september 2008 11:34

Grymt bra insats! Synd att det inte gick att följa i direktsändning!

Bra!!!!

// Karlsson

 
Ingen bild

Christian

1 september 2008 14:12

Kul med positiva ord ifrån tävlingen :) trotas alla "baklslag" innan.
Grattis!
Men den där förste mannen verkar ha sprungit väldigt snabbt...

 
Ingen bild

Colting

1 september 2008 14:44

-Niclas B; inte otur; jag klantade till det på simningen...
-Karlsson; det gick faktiskt att följa, ITU hade en grymt bra livesändning tydligen!
-Bernhard; ja, jag är själv överraskad att jag cyklade OCH sprang så starkt
-Erik; jag hade inte ont i Sthlm utan var bara stel och ville ha tävlingen som en viktig genomkörare. Och Lidingö; vart var du själv isåfall? Det var väldigt tekniskt och jag är ingen MTB-åkare. Tycker du att en plojtävling är viktigare än VM. Idiot.

 
Ingen bild

Läsare

1 september 2008 15:29

Härligt med lite svenska framgångar, gillar din blogg o kollar in med jämna mellanrum. Grattis !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jonas Colting - 22 oktober 2010 09:53

Från och med i eftermiddag så bloggar jag på http://nyheter24.se/blogg/coltings-den-nakna-sanningen/ ...

Av Jonas Colting - 17 september 2008 15:39

Internet á la traudlaus finns absolut inte i den lilla enklaven av on som jag ar pa. Jag skriver pa en stor och konstig stationar dator som snarare ser ut som ett videospel eller sa... Darfor blir det tunt pa Coltingblogg denna veckan. Semester pa al...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 21:10

Jag har skrivit en artikel om Ö till Ö som finns att läsa på Slowtwitch; http://www.slowtwitch.com/Features/Island_To_Island_-_The_toughest_one-day-race_in_Sweden__524.html Engelsk läsövning! ...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 15:33

I fredags flög jag till New Jersey för att träffa Dr Phil och initiera ett coach/client-samarbete med honom.. Jag pratar alltså om "the other Dr Phil"; dr Phil Skiba som är en mycket välrenommerad idrottsläkare och triathloncoach. Efter 18 års egenco...

Av Jonas Colting - 11 september 2008 22:51

  Google Translator gör verkligen ett bra jobb! Vem har varit svenskspråkskonsult egentligen; Dr Alban?     Notes from the redaktionsmötet on planning for Saturday's sports broadcasts;    - Annika Sörenstam played his last Danish competition last...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se