Alla inlägg under augusti 2008

Av Jonas Colting - 10 augusti 2008 15:26

I reflektion över gårdagens inlägg om svenska boxares konstanta misslyckanden så måste jag också addera ytterliggare ett undantag och också det från -88; svensk boxnings gyllene år och undantaget som bekräftar regeln.

Det var ju då som George Scott; eller Cramne som han hette då eller om det är tvärtom whatever; vann OS-silver för att sedan avancera upp till proffsboxningens gladiatorspel och bli en extremt långsamt pratande individ (har ni hört killen i en intervju, hur mycket kan man dra på vokalerna egentligen..?)

Ytterliggare sport som bör skickas in i glömskans spindelväv var mitt deltagande på det regnförföljda Herkules Stordåd. Uppenbarligen har den senaste veckans intensivträning samt gårdagens tävling tagit större tribut än vad jag trott och en lugn morgonjogg gav mig onda aningar om att det kanske inte var någon bra idé att springa fort idag...

Så jag simmade OK och cyklade sedan försiktigt runt kurvor och rondeller eftersom jag tycker att en vurpa per helg räcker. När jag växlade ut till löpningen med Johan Lundin så kände jag mig tillräckligt stram och öm i mina baksidor att call it a day för framtida investeringar istället.


Av Jonas Colting - 9 augusti 2008 22:32

Horla är en liten bonnhåla mellan Vårgårda och Alingsås och där arrangerar varje år hela den samlade befolkningen en liten pårla bland svenska triathlon!

Det är trevligt, välarrangerat, vackert, lokalt och man har tuffa banor och dessutom bra priser; något som man ju verkligen inte är bortskämd med annars i Sverige.

Distanserna är 400 m simning (som snarare är 500..), 27 km cykel på kuperade småvägar och 7.5 km löpning med den brantaste backen jag tävlat i samt en avslutning på löpningen på skogsstig. En stig som jag för övrigt lyckades att manövrera bra i gyttjan ända till den sista kurvan där jag voltade och fick ett snyggt skrapsår på skenbenet i pris...

Hursomhelst så vann jag tävlingen efter att också ha simmat ett bra pass på morgonen. Det var inte snyggt och jag var inte lätt eller snabb men jag kämpade på med de av träning manglade ben som jag hade till mitt förfogande. Och det räckte för att vinna.

Imorgon gör vi det igen. Då är det Herkules Stordåd i Mölndal!

Av Jonas Colting - 8 augusti 2008 17:11

När vet man att man tränar riktigt mycket?

Svar: När pulsmätarbandet fortfarande är blött av svett sedan förra passet..

Av Jonas Colting - 8 augusti 2008 15:08

Jag känner mig som arketypen för den klassiska countrysångaren George Jones alkoholindränkta truckersfavorit med just titeln "I still have some hurtin´left to do.."

De senaste dagarna har jag kört...ska vi se....10 pass varav sju har varit mer eller mindre högintensiva. Oftast mer. Som alldeles nyss när jag sprang mina karaktärsintervaller med 15x400 bana start 2´. Alldeles själv. Jag pumpade upp mig med Beastie Boys "Sure shot" innan jag rullade ned på cykeln och tog tjuren vid hornen. Och visst gjorde de ont...

Precis som de sju varven av 4x50 fritt start 45´med en hundring löst emellan gjorde några timmar innan....

Om någon timme ska jag ut och cykla 10x2 minuter med riktigt monstertryck innan jag packar in för dagen och den enda formen av hurtin´som ska utföras sedan är av massage-Olle som ska knåda den "svältande hunden" som han kallar mig.

Sedan är det tävling i morgon och tävling på söndag med varsitt morgonpass innan respektive lopp och därefter gör vi om allting nästa vecka fast bättre!

Av Jonas Colting - 8 augusti 2008 11:07

Christian Olsson ska vara svensk fanbärare? Hur konstigt är inte det?

Inte för att han inte är en av Sveriges mest meriterade idrottsmän de senaste 20 åren för det är han ju sannerligen.

Men....Han ska ju inte vara med i OS...Och såvitt jag kunde läsa efter hans skada och påföljande ickemedverkande i OS så ströks han också från den svenska truppen. Logiskt sett också hans ackreditering. Men det har väl SOK isåfall fixat nu.

Men med det här perspektivet så öppnar ju sig helt nya möjligheter för svenska fanbärare i framtiden om dito person inte behöver vara en aktiv i truppen; Kajsa Bergqvist hade ju varit ett alternativ i år exempelvis.

I framtiden kan vi låta några gamla hjältar bära fanan; varför inte Bengt Baron? Han kan samtidigt vara utklädd till en Absolut-flaska så gör vi samtidigt reklam för en av Sveriges mest kända exportvaror; två flugor i en smäll liksom...

Eller varför inte bryta lite ny mark och låta en vinteridrottare bära fanan på sommar-OS? Thomas Wassberg kanske...Han kan ju alltid inympa lite moral i svenska fotbollsdamer med frågeställning kring smärtgräns och att den ska man skita i...

Eller för att verkligen bygga broar mellan länder och knyta an till nordiska vänskapsband så kan vi låta Juha Mieto bära den svenska fanan under nästa sommar-OS. Varför inte? Tänk nytt! Tänk brett! Tänk....Urho Kekkonen och Ykköskanava. Finlands sak är vår.

Vad som kanske är mest förvånande är att Olsson själv vill bära fanan. Snacka om att strö salt i sina egna sår....Här går jag med fanan till världens idrottsfest men jag kan inte själv vara med; please pass the valium...

Av Jonas Colting - 7 augusti 2008 21:06

Att efter det framgångsrika genomförandet av dagens tre träningspass få lägga sin lekamen i hängmattan med tankarna på allt njutbart som nu ska följa innan blodet ska rusa igen.

Det vankas mat, kel, TV-softande, surfande, sovande, mera sovande och sovmorgon ett par gånger och till sist härligt svart kaffe som mjukstartar morgondagen som en lång nedförsbacke med solen i ryggen.

Av Jonas Colting - 7 augusti 2008 15:09

När man efter att under ett helt simpass irriterat ha viftat bort getingar mellan varje intervall äntligen får ta den på uppstuds och mosa den till getinghimlen. Mycket tillfredsställande. Tog brorsan hans också.....

Av Jonas Colting - 7 augusti 2008 08:51

Gör det av alla uppenbara skäl men framför allt; kött är nyttigt för oss och ligger helt i linje med vår evolutionära ritning.

Och låt er inte avskräckas av en sådan typ som jag precis såg på SVT Morgon; en självgod och agendasättande vänsterpartist som agerar den självpåtagna miljömartyren för hela västvärlden. Enligt honom ska vi äta mycket mera spannmål och "vegetabilier". Snälla, vem använder ordet vegetabilier idag, istället för att bara säga grönsaker, om inte en pappersrunkande EU-parlamentariker som Jens Holm (tror jag bestämt att han hette)

Och visst, jag är säker på att bara vi går upp på morgonen så är vi miljöfarliga och snart måste vi väl fisa genom katalysatorfilter om kolchosförespråkare som Holm får bestämma...

Ursäkta mig! Jag är människa och bor på jorden! Är det OK att leva här utan att be om ursäkt för sin existens? Det är inte mitt fel att 10000 kineser köper en SUV idag samtidigt som jag sköljer ur filpaketet och sorterar skräpet. Kött tänker jag äta så mycket jag vill. Mera kött åt folket!!

Om dito vänsterpartist verkligen vill göra något konstruktivt för miljön så kan han ju släppa kåtslaget för socialismen och åka till Kina och försöka att påverka en av världens största miljöbovar, nämligen den kinesiska industrin. Precis som alla kommuniststater genom tiderna så är man världsledande på att smutsa ned och på att skövla miljön.

Så låt mig ha mitt köttätande i fred och sluta sprida desinformation; om folk åt mycket mera kött och mycket mindre spannmål och socker så skulle folkhälsan vara betydligt bättre..

För övrigt så slog det mig hur parodiskt lik den här karl´n i sitt gnällande var en annan lite roligare gnällspik; kolla ungefär tre minuter in i klippet efter Chips Kiesby.. 

Ovido - Quiz & Flashcards